Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

1. CFL: Komšijski derbi u Tuzima

Nedjelja donosi 31. rundu Telekom 1. CFL, a uzbudljivo bi trebalo da bude na ''Tuškom polju'' gdje će Dečić i Zeta (17.00h) voditi bitku za Evropu

Dečić je ove sezone dva puta savladao Zetu, jedan meč završen je neriješeno, ali trenutno najprijatnije iznenađenje u našem fudbalu još od 2016. čeka na trijumf na svom terenu protiv komšija iz Golubovaca.

Nedjelja donosi 31. rundu Telekom 1. CFL, a uzbudljivo bi trebalo da bude na ”Tuškom polju” gdje će Dečić i Zeta (17.00h) voditi bitku za Evropu.

Za oba tima šansa za Uefina takmičenja ostaje i Kup, ali bi momci Edisa Mulalića trijumfom napravili veliki korak ka Evropi, dok bi se ekipa Ratka Dostanića eventualnim porazom kasnije teško vratila u trku.

– Sigurno da će biti veoma teško i napeto kao i uvijek u utakmicama između nas, nema dilemu reprezentativac iz Dečića Kristijan Vuljaj.

– Odmorili smo nakon Kupa i sada ćemo odlučno ući u meč, gdje tražimo tri boda.’

Zeta je poražena od Dečića na dva meča ove sezone na svom terenu, pa će prvi trijumf protiv komšija tražiti u gostima.

– Idemo na jako neugodno gostovanje, nema dilemu Vasko Kalezić, možda i najbolji igrač ”vukova” ove sezone.

– Dečić je agresivna ekipa, koja zna da igra na rezultat, a nama je potrebna pobjeda da bismo se približili mjestu koje vodi u Evropu. Kao u svakom meču, idemo na pobjedu Smatram da ukoliko budemo na nivou, da ćemo izvući tri boda.

Oba tima u ovaj duel ulaze nakon prvih mečeva u polufinalu Kupa Crne Gore Dečić je u gostima kod Iskre odi grao bez golova, pa će u revanšu juriti istorijski plasman u finale.

– U ligi smo tokom cijele sezone u vrhu, radimo odlično, naporno i svi vjerujemo da ćemo tako visoko završiti sezonu. Za Kup ima vremena da se misli, a sigurno da i tu želimo Jinale, jasan je Vuljaj.

S druge strane, Zeta je u svom vjerovatno najboljem meču sezone na ”Trešnjici” srušila šam piona Budućnost (2:1), pa bez obzira na težak revanš sigurno sanja finale.

– Utakmicu Kupa smo već zaboravili i sve misli su nam okrenute ka Dečiću kako bismo mogli na oba fronta da se borimo za Evropu, podvukao je Kalezić.

Ofanzivac Zete otkrio nam je i kakva je situacija sa štoperom Jankom Simovićem, koji se povrijedio u finišu utakmice protiv Budućnosti.

– Na prvu loptu mislilo se da je teška povreda, ali mislim da će biti odsutan, ali ne koliko se očekivalo, dodao je Kalezić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve