Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

1. CFL: Duel prvog i aktuelnog šampiona pod Goricom

Nakon pauze zbog obaveza reprezentacije, danas se utakmicama devetog kola nastavlja Telekom 1. CFL, a u centru pažnje biće okršaj pod Goricom između Budućnosti i Zete (15.00)

Prvi šampion Crne Gore na terenu aktuelnog prvaka možda posljednjih godina ovaj derbi ima favorita, ali uvijek sa sobom nosi nešto posebno.

Budućnost, Foto: Dnevne novine

Nakon pauze zbog obaveza reprezentacije, danas se utakmicama devetog kola nastavlja Telekom 1. CFL, a u centru pažnje biće okršaj pod Goricom između Budućnosti i Zete (15.00).

Zeta na naš najveći stadion stiže nakon što je na njemu slavila dva puta u posljednjih deset utakmica, dok će Budućnost željeti da ponovi posljednju utakmicu pod Goricom iz marta, kada je ubjedljivo slavila (4:1).

Ipak…

“Utakmice između Budućnosti i Zete nikada nijesu bile lake ni za jedne, ni za druge tako da nas težak meč očekuje i ovog puta”, poručio je trener aktuelnog šampiona Mladen Milinković.

Uloga favorita je poznata…

“Da, sigurno da je to Budućnost tu nema priče. Šampioni su i igraju na domaćem terenu” istakao je kapiten Zete Goran Milojko.

Ono što je zajedničko za “plave” i “vukove” ove sezone jeste da su nešto sporije počeli, ali da su polako dizali formu.

“Imali smo lošiji start prvenstva, baš kao i Zeta, ali smo s vremenom bilježili bolje rezultate. Nadam se da će moja ekipa pokazati kvalitet i da ćemo osvojiti nova tri boda kako bismo, sa zaostalom utakmicom protiv Petrovca, izbili na čelo tabele što je naš cilj od početka šampionata” jasan je Milinković.

I Zeta će željeti da pokaže pravo lice, a derbi je prava prilika za to.

“Mislim da imamo šta da pokažemo u dobroj smo formi poslije lošeg starta. Mislim da smo se vratili igri i prije svega fizički se spremili za ono što slijedi”, zaključio je Milojko.

Budućnosti će nedostajati Petar Grbić, Ivan Bojović, Petar Vukčević i Nemanja Sekulić, a Zeti Amel Tuzović i Elom Kođo Nijaveđi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve