Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Vlada ima većinu: Hrvatski sabor izglasao povjerenje premijeru Plenkoviću

Vlada je odbacila optužbe protiv Plenkovića za koruptivne afere i izostanak reformi

Premijer Hrvatske Andrej Plenković dobio je danas povjerenje u parlamentu, javili su zagrebački mediji nakon glasanja o opozivu koji je tražila desna opozicija.

Plenković ima povjerenje Hrvatskog sabora i stabilnu većinu, potvrdilo je glasanje o opozivu koji je tražila opzicija, na predlog Domovinskog pokreta (DP), jer je za opoziv ruku diglo 56 poslanika, 77 ih je bilo protiv, a jedan uzdržan, javila je Hina.

Taj rezultat govori da za pridlog opozicije nisu glasali ni svi poslanici opozicionih stranaka koje u Saboru imaju 74 mandata.

Da bi prošao predlog o opozivu trebalo je da glasa 76 poslanika.

Sabor je o opozivu premiejra Andreaj Plenkovića raspravljao prošle sedmice, a u maratonskoj raspravi opozicija ga je prozivala za brojne afere – od Janafa i Ine do „afere SMS“, zatvaranje sisačke Rafinerije, izostanak obnove nakon potresa na Baniji, nesprovođenje zdravstvene reforme.

Vlada je odbacila optužbe protiv Plenkovića za koruptivne afere i izostanak reformi.

Agencija Hina navodi da je današnje glasanje u Saboru prvo preispitivanje povjerenja Plenkoviću od kada je preuzeo dužnost 2016. godine i podsjeća da je u tom razdoblju opozicija „bezuspješno nastojala opozvati cijelu Vladu i niz ministara: finansija, zdravstva, obrazovanja, ali nikada premijera“.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve