Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

U Banjoj Luci u četvrtak protesti opozicije zbog rezultata izbora

Nakon što su sagledali izborne rezultate, tvrde da su pokradeni u Zvorniku, ali i Doboju s obzirom na veliku razliku u glasovima. Takođe su otkrili da na nekim mjestima Trivić nema nijedan glas, uključujući i selo iz kojeg je njena porodica, a za koje je utvrđeno da su njeni glasovi pogrešno upisani drugom kandidatu

Lider PDP-a Branislav Borenović je najavio da će u Banjoj Luci u četvrtak održati proteste zbog izborne krađe za koju tvrdi da je počinio Milorad Dodik u utrci za predsjednika Republike Srpske.

Prema rezultatima Centralne izborne komisije nakon više od 90 posto prebrojanih glasova, mandatu je bliži Dodik sa 277.703 glasa u odnosu na Jelenu Trivić koja ima 249.595. Međutim, opozicija je još u izbornoj noći proglasila pobjedu Trivić te sada tvrde da je na djelu izborna krađa.

Zbog toga će organizovati proteste u četvrtak u Banjoj Luci, odnosno protestnu šetnju koja će krenuti u 18 sati ispred parka Mladen Stojanović, a završiće SE na Trgu Krajine gdje su planirani govori opozicionara.

Oni ističu da je ovo narodni protest, a ne stranački te da je cilj sačuvati instituciju predsjednika RS-a od zloupotreba.

Nakon što su sagledali izborne rezultate, tvrde da su pokradeni u Zvorniku, ali i Doboju s obzirom na veliku razliku u glasovima. Takođe su otkrili da na nekim mjestima Trivić nema nijedan glas, uključujući i selo iz kojeg je njena porodica, a za koje je utvrđeno da su njeni glasovi pogrešno upisani drugom kandidatu.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve