Pristalice opozicije, koji već nedjeljama protestuju u centru Tirane tražeći ostavku premijera Edija Rame, pretukli su osobu za koju tvrde da je “ubačeni policajac”. Učesnici protesta ispred Ramine kancelarije zapalili “piramidu kriminala”.

Jedna osoba, za koju demonstranti tvrde da je “ubačeni policajac”, lakše je povrijeđena pošto su je napali i pesnicama i nogama udarali učesnici još jednog vladinog protesta u centru Tirane, javljaju albanski mediji.

Na snimcima sa protesta vidi se kako grupa demonstranata opkoljava osobu koja je nosila kapuljaču preku glave i udaraju je pesnicama i nogama.

Bivši albanski premijer i nekadašnji lider demokrata, Salji Beriša napisao je na Fejsbuku, odmah posle incidenta, da je “provokator dobio šta je zaslužio”.

“Rama okreni se i idi, Albanci te više ne vole”, rekao je jedan od lidera opozicije Edi Paljoka, koji je u odsustvu Ljujzima Baše predvodio protestni skup.

Demonstranti su, tokom protesta, zapalili kartonsku “piramidu kriminala”, tvrdeći da taj potez simbolično predstavlja “urušavanje sistema vlasti koji je uspostavio albanski premijer”.

Poslanici opozicije, predvođeni demokratama Ljujzima Baše, vratili su prošlog mjeseca mandate i samim tim počeli bojkot parlamenta.

Opozicija ima 44 od ukupno 140 poslaničkih mjesta u parlamentu, pa samim tim ne predstavlja ozbiljnu prijetnju vladi Edija Rame, koju podržava 78 poslanika.

Poslanici opozicije su u nekoliko navrata napuštali parlament, ali se i vraćali u poslaničke klupe poslije ubjeđivanja zapadnih diplomata.

 

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments