Krivični sud u Skoplju odbacio je danas zahtjev trećeosumnjičene u slučaju “Reket”, razriješene specijalne tužiteljke Katice Janeve, da se brani sa slobode.

Katica Janeva

Kako se navodi u saopštenju, sudija je predlog odbrane za ukidanje pritvora odbacio ocjenjujući da je “nedozvoljen”, a prijedlog za određivanje drugih mjera opreza kao “neosnovan”.

Sudija je prijedloge odbrane Janeve odbacio nakon “razmatranja prijedloga” i mišljenja Tužilaštva za organizovani kriminal.

Advokatica Janeve, Irena Frlkovska podnijela je sudu 17. septembra zahtjev da se njena klijentkinja brani sa slobode uz davanje garancije u nepokretnoj imovini, a dan kasnije tužiteljka za organizovani kriminal Vilma Ruskoska je zatražila da pritvor bude produžen, što je je sud istog dana uradio.

Krivično vijeće skopskog krivičnog suda je 18. septembra, dva dana prije krajnjeg roka, za novih 30 dana Katici Janevoj produžilo pritvor u istražnom zatvoru u Skoplju u kojem je od 21. avgusta.

Razriješenu specijalnu tužiteljku Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnjiči da je dok je bila na funkciji, krajem prošle i u prvoj polovini ove godine, “iskoristila položaj i ovlašćenja i sebi i drugim osobama obezbijedila izuzetnu materijalnu korist”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve