Vladika Grigorije juče je tokom ceremonije njegovog ustoličenja novoizabranog episkopa frankfurtskog i cijele Njemačke u Hramu Svetog Save u Diseldorfu izbacio iz crkve Vladimira Božovića, koji se predstavljao kao specijalni izaslanik Vlade Srbije, otkriva beogradski list “Alo”.

Vladika Grigorije, foto preuzeto sa slobodna-bosna.ba

Božovića je sa ceremonije, pred svim gostima, među kojima je bio i Milorad Dodik, izbacio sam episkop Grigorije, jer se on (Božović) navodno lažno predstavio kao izaslanik Vlade Srbije, iako je u ime Vlade ustoličenju prisustvovao Marko Nikolić iz Uprave za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama.

– Teško da iko pamti da je na ustoličenju nekog episkopa došlo do ovakvog skandala. Nijesmo mogli da vjerujemo šta se dešava, a Božović je svima ponavljao da je on specijalni izaslanik Vlade Srbije. Episkop Grigorije je istog trenutka kada ga je primijetio naložio Božoviću da napusti crkvu jer ga, kako je rekao, nije zvao da prisustvuje ovom činu – naveo je za „Alo!“ jedan od prisutnih u Hramu Svetog Save.

Obredu u Diseldorfu prisustvovalo je oko 3.000 ljudi, a Grigorija je u čin episkopa uveo episkop šabački Lavrentije, a uz njega je Svetu arhijerejsku liturgiju služilo petnaestak vladika i stotinjak sveštenika.

Vladika Grigorije je rekao da je svjestan izazova pred kojim stoji, ali je ukazao na dužnost da se domaćinima približi bogata srpska kultura i tradicija.

Ko je Vladimir Božović?

Vladimir Božović je po zanimanju advokat, a široj javnosti postao je poznat kao zastupnik Srpskog pokreta obnove poslije atentata na Ibarskoj magistrali, početkom ovog vijeka. U vrijeme vlade Vojislava Koštunice bio je generalni inspektor u MUP-u.

Vladimir Božović

U vrijeme vlade Ivice Dačića bio je državni sekretar u MUP-u, da bi pošto je formirana Vučićeva vlada postao savjetnik u MUP-u.

Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Božović je trenutno kandidat za ambasadora Srbije u Podgorici.

guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Veso
Veso
26.08.2019-15:56 15:56

Izrod i jedna velika nula

Śole
Śole
26.08.2019-16:34 16:34

Ko je Vladimir Božović? Niko!!!