Petak, 21 Januara, 2022
Rubrika:

Pavle udbovski

Služba ga nije slučajno odabrala da služi i njoj pored svoje redovne službe, jer su njemu verovali svi političari, kriminalci, podzemlje i veliki broj pravoslavnih vernika.

Piše: Milutin Cerović

Ništa ne izgleda kako nam izgleda, niti je išta kako mi mislimo da jeste.

Malo je poznato da je sada pokojni patrijarh Pavle radio za “UDBU”. Pomenuto svešteno lice izjavilo je to pred samu smrt.

Zašto je ovo veoma bitno i za Crnu Goru, a bogami i za Srbiju?

Bitno je da znamo na čemu smo i sa kim smo, jer se o ovom pastiru Srba mislilo da je jedini ispravni vernik u SPC zbog njegovog zbilja asketskog života i sa tim životom je bio izuzetak kod celog sveštenstva SPC u celini.

Služba ga nije slučajno odabrala da služi i njoj pored svoje redovne službe, jer su njemu verovali svi političari, kriminalci, podzemlje i veliki broj pravoslavnih vernika.

Ako je to radio patrijarh Pavle, šta mislite, za koga rade svih 100 odsto svetovnih SPC-lica u Crnoj Gori ?

Sigurno je samo jedno – ne rade nimalo za Crnu Goru, no sve protiv i to sve vreme od 1922. do 2022. To je bar danas svima jasno kao beli dan.

Kada sve ovo sada znamo, aman čemu više igra u rukavicama sa pomenutim verskim elementima?

Kada se više nema kud, no im staviti do znanja da se više rovarenje protiv države Crne Gore i njenog naroda neće tolerisati i gledati kroz prste kao što je to bilo toliko dugo rađeno, a iz viših interesa koje su uvek bili na štetu države Crne Gore.

Da vidimo malo šta kaže jedna ateistkinja pre 100 godina za Hrišćanstvo uopšte, među kojima spada i pravoslavna vera.

„Svetovni vladari su odavno shvatili kakav moćan otrov u sebi sadrži hrišćanska religija. To je razlog zašto je promovišu i zato oni ne prezaju ni od čega da bi je ljudima ubrizgali u vene. Oni vrlo dobro znaju da je prepredenost hrišćanskog učenja jača zaštita od pobune i nezadovoljstva nego što su to pendrek ili pištolj.”

Ema Goldman (1869-1940)

Kao što se da zaključiti, neko je pre jedno stoleće prokljuvio čemu služe religije.

Frapantno je da su ljudi i tada bili pametniji, zreliji i bistriji no danas u novom dobu gde današnji “novopravoslavajušći” su rigidniji vernici no oni pre 300 i više godina.

Nešto tu nije u redu sa religijom, ili sa vernicima, ili sa svima njima.

U to ime neka oni vode svoju brigu u svojih verskim odajama, a ne u javnom prostoru gde treba da ga oblikuje sekularna država, a ne velikocrkvena!

Najnovije

Odlaže se SP u vaterpolu

Svjetsko prvenstvo u vaterpolu najvjerovatnije će biti odloženo - FINA je imala sastanak, blizu su dogovora,ali zvaničan dopis još nije stigao na adresu Vaterpolo...

Počeli protesti u Nikšiću i Beranama

Građani Nikšića nezadovoljni najavama o formiranju manjinske vlade i večeras protestuju kod Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog. Protest je i večeras organizovan u Beranama,...

Bečić posjetio počasni konzulat Crne Gore u Azerbejdžanu i NVO Internacionalni centar „Nizami Ganjavi“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić je prilikom trodnevne posjete Republici Azerbejdžanu posjetio počasni konzulat Crne Gore, a prilikom trodnevne posjete sastao se i...

Runi: Odrastao sam uz Everton, laska mi ta priča

Vejn Runi je dijete Evertona, sada je kandidat za menadžera nakon što je smijenjen Rafael Benites. Ulogu privremenog rješenja je preuzeo Dankan Ferguson, a Runi,...

Krivokapić: Abazović govorio da me neće nikada izdati

Premijer Zdravko Krivokapić kaže da mu je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović govorio da ga neće izdati, a da je formiranje manjinske Vlade izdaja izborne...

Najčitanije

Povezano

Decrnogorizacija Crne Gore radi se javno, bučno i brutalno

Piše: Milutin Cerović Da li je iko u Crnoj Gori pročitao Memorandum 2 SANU-a? Izgleda nije, a ako i jeste to je još tragičnije. Šta je glavno...

Nikada niko u Srbiji ne griješi

Piše: Milutin Cerović Kako je Srbija postala najnesnosnija država na svetu? Lažu bukvalo sve i o svemu, a kada im na to neko ukaže počinju da...

Hoće da postave popa iz Zavidovića umjesto Genija

Piše: Milutin Cerović Dejo više nije bog ! Premijer Crne Gore litijaš. Predsednik skupštine ortak svih popova. Poslanike skupštine uglavnom birala patrijaršija. Medicinsko osoblje u većini vernici u ovčje...

Viking iz Drobnjaka

Piše: Milutin Cerović Uradio DNK, cena analize sitnica u iznosu od 100 dolara. Rezultati šokantni. Nisam balkanikus koji sa 29 odsto dominiraju u istraživanju tih famoznih Haplogrupa. Doduše,...

Komentari

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Čevo ravno
15.01.2022-17:46 17:46

Ceroviću, upravo tako zamišljam (vjerovatno od Soroša) plaćenog provokatora,
ekavskog Drugosrbijanca, plaćenog da proba zavaditi Srbe i Crnogorce.
Ako to radiš samo za honorar ovoga portala, na obraz ti nečasna rabota.
Ne dao Bog da si potomak Novice Cerovića. Onda smo u velikom problemu.
Nemoj samo da ubuduće, kao dosad potcjenjuješ inteligenciju ovdašnjih čitalaca!

Još jedan Cerović od mnogih
16.01.2022-01:35 01:35
Reply to  Čevo ravno

Naravno da je pravi Cerović i da je potomak Novice Cerovića. Cerovići su uvijek bili bratstvo koje se nije libilo reći svakom gadu da je gad i svakom izdajniku da je izdajnik. Uvijek su bili na braniku svoje domovine, pa i od takvih, kakav si ti, lažni Čevljanine. U ostalom, cak i ako si lokacijski Čevljanin, to nista ne znaci, jer otpadnika ima na žalost svuda, pa i na Čevu. To što vi, primitivci i izdajnici imate problema sa poistovjecivanjem “srpstva” kao arhaicnog poimanja pravoslavne vjeroispovijesti i srpske nacije, pritom (namjerno) brkajući lončiće i kao prośadija pružate ruke ka Srbiji… Pročitaj više »

Zoran
15.01.2022-18:15 18:15

Čevo,znaš ono kad đetetu ne možeš objasnit nešto iz prostog razloga zato što još nije saznalo niti ima kapacitet da shvati?Slično ti je i sa neznavenim odraslim(poput tebe),samo što dijete ima šansu da nekad ukapira a kod neznavenog odraslog je potpuno isključeno.

MiloVujovi
15.01.2022-21:14 21:14

Opste je poznato dasu ove popine crkve srbije Krepale i ove zive Svi Radili za OZNU i UDBU a isticao se Balega Krepali pop Pukovnik Risto,koji je Otvoreno Radio za srbijansku UDBU I Ruski KGB, i svi su sa svojim Sijunskim pucanstvom Pravoslavnim Nevjernicima Dosljacim srbijanskim pobjeglicam Litijasima Ukljuceni sa Domacim Kopiljanima na Rusenju Crnogorske Drzave,Crnogorci Nasi Slavni Preci su Vjekovima Vjerovali u Boga,ali Malo su Vjerovali u Zemaljsku Bozju Administraciju,i zato su Rijetko isli u Crkvu,a Danas u Svijetu ima Mnogo Onih kojima su izgovorene Rijeci Mustafe Kemal Ataturka ” Kada bih Mogao,Sve bih Vjere Vezao u Lancima i… Pročitaj više »

Odgovor za "Čevo ravno" od još jednog Cerovića
16.01.2022-01:38 01:38

Naravno da je pravi Cerović i da je potomak Novice Cerovića. Cerovići su uvijek bili bratstvo koje se nije libilo reći svakom gadu da je gad, i svakom izdajniku da je izdajnik. Uvijek su bili na braniku svoje domovine, pa i od takvih, kakav si ti, lažni Čevljanine. U ostalom, čak i ako si lokacijski Čevljanin, to nista ne znači, jer otpadnika ima na žalost svuda, pa i na Čevu. To što vi, primitivci i izdajnici imate problema sa poistovjecivanjem “srpstva” kao arhaicnog poimanja pravoslavne vjeroispovijesti i srpske nacije, pritom (namjerno) brkajući lončiće i kao prośadija pružate ruke ka Srbiji… Pročitaj više »

Čevo ravno
16.01.2022-11:08 11:08

Nedavno reče “Rovca sa katunima bez struje” da nema nikakav problem da bude i Rovčanin i Crnogorac i Srbin.
Jedno ne isključuje drugo ili treće, osim kod sitnih duša. Siguran sam da su tako i naši stari mislili.
Bili su, kako se danas voli reći, inkluzivni. Ali svako ima svoj izbor!

Vlado Dapčević
16.01.2022-12:15 12:15
Reply to  Čevo ravno

Ti si izgleda neki mali Momir, koji voli da podsjeća na Moma Brka, što devedesetih znade reći da ima srpsko ime, a crnogorsko prezime…

Tu je snishodljivu glupost tada dragi i poštovani drug Vlado Dapčević prokomentarisao rekavši: “Momir kaže da ima srpsko ime a crnogorsko prezime… Pa se imenom piša po prezimenu, đe god stigne…”

E, takvi ste vi dvokapići ili trokapići…

Neka je pokoj dobroj Vladovoj duši i oprost što njegov sjajni opis tog fenomena koristim ovakvom prilikom.

Čevo ravno
16.01.2022-14:13 14:13

Ovi novopečeni Montenegrini očito nemaju kapacitet da shvate neke stvari.
Neću više o Srbima i Crnogorcima, već o Nijemcima i Bavarcima.
Bavarska ima preko 20 miliona stanovnika, najrazvijenija i najbogatija pokrajina (savezna republika)
u Njemačkoj, najbolji fudbalski klub, Bajern (Bavarska) Minhen, imaju svoj dijalekt, a jezik im je ipak njemački.
Bili stoljećima zasebna država, kraljevina. Poslednji kralj Ludvig II im 1871 odstupio sa prijestola u korist
ujedinjene Njemačke. Danas su svi i Bavarci i Nijemci (dvokapići?). I niko ne pomišlja na otcjepljenje od Njemačke.
Treba li još?

Miloš
16.01.2022-19:30 19:30

Gospodine Ceroviću, ili ti možda više odgovara – druže (pošto mi se čini da si izrasto iz kom-šinjela), pa za pohvalu je to što kažeš da su Pavlu svi vjerovali – od UDBE, političara, do kriminalaca i običnog naroda. Tako i terba da se vjeruje skromnom i poštovanom Patrijarhu. On, kao i sva druga sveštena lica, najviše se brinu i mole za grešne duše. Ali, to ne znači da je radio za UDBU, kao što su možda neki tvoji (potraži malo dosijea, ako ti ih Milo dostavi na uvid) A to što iznosiš stav o religiji, pozivajući se na Emu… Pročitaj više »