Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Osmani: Uklanjanje mjera EU protiv Kosova omogućiće konstruktivan nastavak dijaloga

Kako se navodi u saopštenju predsjedništva, Osmani je tokom sastanka sa zamjenikom savjetnika za nacionalnu bezbjednost SAD Džonom Fajnerom iznijela svoje stavove i o najnovijim dešavanjima na Kosovu

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas da bi ukidanje mjera Evropske unije protiv Kosova omogućilo “konstruktivan nastavak dijaloga”.

Kako se navodi u saopštenju predsjedništva, Osmani je tokom sastanka sa zamjenikom savjetnika za nacionalnu bezbjednost SAD Džonom Fajnerom iznijela svoje stavove i o najnovijim dešavanjima na Kosovu.

U saopštenju se dodaje da je Osmani navela da je Kosovo posvećeno punoj primjeni Briselskog sporazuma iz 2023. godine.

– Uklanjanje mjera EU protiv Kosova omogućiće konstruktivan nastavak dijaloga, jer je uloga SAD odlučujuća u dijalogu – rekla je Osmani.

Prema njenim riječima, Kosovo je preduzelo korake za deeskalaciju situacije na sjeveru Kosova i posvećeno je saradnji sa saveznicima, posebno sa SAD, na rješavanju bezbjednosnih izazova.

Kosovska predsjednica je ocijenila i da je članstvo Kosova u NATO i EU “u funkciji mira i stabilnosti u regionu i šire”.

Osmani od 17. septembra boravi u Njujorku, gdje se na marginama 78 zasijedanja Generalne skupštine UN-a susrela sa mnogobrojnim visokim zvaničnicima koji prisustvuju zasijedanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve