Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

SKANDALOZNA REPRESIJA AUTOKRATSKOG REŽIMA: Novinaru zbog transparenta sa lutkom Vučića, određen pritvor do 30 dana

Jasno je da je ovdje u pitanju skandalozna represija autokratsko-kriminalnog režima Aleksandra Vučića, koji je u paničnom strahu od sve većeg gdnijeva naroda.

Novinaru Bošku Savkoviću određen je pritvor od 30 dana, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbjednosti, kada je na protestu “Srbija protiv nasilja” nosio transparent na kome je bila lutka “obješenog predsednika Srbije Aleksandra Vučića”, potvrdila je Udruženju novinara Srbije Savkovićeva porodica, prenosi N1.

Кao razlozi za određivanje pritvora, kako je objavio UNS, navedena je mogućnost da ponovi krivično djelo i utiče na svjedoke.

Jasno je da je ovdje u pitanju skandalozna represija autokratsko-kriminalnog režima Aleksandra Vučića, koji je u paničnom strahu od sve većeg gdnijeva naroda.

Novinar Boško Savković priveden je pod sumnjom da je na protestu „Srbija protiv nasilja“ u subotu nosio „obješenu lutku sa likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Savkovićeva ćerka Emilija rekla je za Danas da su se četvorica muškaraca pojavila kod njih na vratima bez ikakvog naloga za privođenje.

„Nas 15 se skupilo kod spomenika (Trg Nikole Pašića). Transparent je sve vrijeme bio tu i na slikama se pojavila i neka lutka. Čekamo šta će biti. Riječ je o lutki koju premijerka Srbije kači na tviter nalog. Transparent je i dalje kod nas, gledamo u njega. Inspektori koji su došli su ga vidjeli. Ali sa lutkom nemamo veze“, kaže Emilija za Danas.

Boško Savković je treći novinar kojme je određen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbjednosti. U pritvoru je i vlasnik Tabloida Milovan Brkić, dok je Dejan Zlatanović sa portala Srbin info poslije 49 dana pušten da se brani sa slobode, objavio je UNS.

Ovakva represija je znak da se Vučićev režim približava svom neizbježnom padu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
07.06.2023-21:27 21:27

Sramotno! Na novinare je najlakse!