Premijer Kosova Avdulah (Avdullah) Hoti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doći će u nedelju 12. jula u Brisel, kako bi se sastali u okviru političkog dijaloga o normalizaciji odnosa saopštio je portparol Evropske unije (EU) Peter Stano.

foto AFP

Susret kosovskog premijera i srpskog predsednika, obilježiće obnovu briselskog dijaloga koji je obustavljen u novembru 2018 godine.

Na sastanku u Briselu strane će formalno primiti šef evropske diplomatije Žozep Borelj (Josep Borell), a specijalni predstavnik EU za dijalog između Kosova i Srbije, Miroslav Lajčak vodiće proces pregovora.

Ovaj sastanak dolazi u okviru najnovije runde dijaloga i poslije otkazanog sastanka koji se 27. juna trebao održati u Bijeloj kući u Vašimgtonu uz posredstvo specijalnog predstavnika američkog predsjednika za dijalog između Kosova i Srbije, Richarda Grenella.

Stano je je ranije najavio da će dijalog biti nastavljen u julu, te je tada naglasio da EU nastavlja svoj pun angažman na tom polju i kao dokaz spomenuo je posjetu evropskog specijalnog predstavnika Miroslava Lajčaka Prištini i Beogradu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve