Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Kosovo proglasilo nepoželjnim dva ruska zvaničnika

Osmani Sadriu je dodala da ''institucije Kosova neće oklijevati da djeluju kad god se naruše bezbjednost i ustavni poredak''

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu saopštila je u petak da su dva zvaničnika Kancelarije za vezu Rusije na Kosovu proglašena nepoželjnim (non grata) zbog navodne aktivnosti koja je narušila “nacionalnu bezbjednost i ustavni poredak Kosova”.

“Ministarstvo inostranih poslova je danas donijelo odluku kojom se ova dva ruska zvaničnika proglašavaju nepoželjnim licima i istovremeno je obavijestilo institucije za sprovođenje zakona i nadlježne organe o njenoj primjeni”, napisala je predsjednica Kosova na svom Facebook profilu.

Osmani Sadriu je dodala da “institucije Kosova neće oklijevati da djeluju kad god se naruše bezbjednost i ustavni poredak”.

“Institucije Kosova nalaze se u borbi protiv malignog uticaja Rusije i njenih satelita u regionu, koji imaju za cilj da podrivaju naša dostignuća i dostignuća Sjedinjenih (Američkih) Država, NATO-a i EU. Zato ćemo nastaviti da blisko sarađujemo sa našim američkim i evropskim saveznicima kako bismo spriječili da Kosovo i naš region postanu plijen destruktivnih ambicija Rusije”, napisala je Osmani Sadriu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
23.10.2021-00:20 00:20

Bravo Kosovo samo ostro i na prvu loptu. Sada se Vucko cese iza usiju i razmilja na koji nacin da reaguje. Sigurna je jedna cinjenica da ovoga puta ne smije reci da je Kosovo Srbija jer bi ta izjava u ovom slucaju bila vrlo smijesna i tuzna.. Hvala na paznji.