Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić, govoreći o akciji ROSU na sjeveru Kosova, kaže da je ona počela oko 5:45, te da su policajci bili naoružani.

Đurić

”Oni su nešto poslije šest ujutru napustili područje sjeverne Kosovske Mitrovice. Ovo je još jedan pokušaj da se Srbi zastraše, da se kriminalizuju, okrive i podvrgnu represiji” – kaže Đurić za Pink.

Dodaje da je, kako ga je okarakterisao, ”brutalni upad ROSU na sjever”, zabrinjavajuć, da predstavlja igranje sa mirom, a da je, kako ponavlja, cilj jasan – da se Srbi podstaknu na iseljavanje i da se kriminalizuju. Ističe da Priština želi da izmisli “nacionalni kriminal” i da za njega optuži Srbiju.

Kako kaže Đurić, jedna od glavnih meta ova operacije je bio komandir operative KPS regiona Sjever, Željko Bojić.

”Njemu su jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhapšen je još jedan radnik KPS sjever – Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima. Sve je ovo dio scenarija da se Srbi kriminalizuju, da se uvežu sa različitim zločinima koji su se desili na području Kosova, pa i sa ubistvima” – kaže Đurić za Pink.

Podsjetimo, kosovska policija saopštila da je uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića kao i još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje. Specijalci su se povukli i incidenata nije bilo.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve