Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Beograd: Skup desničara kod zgrade Predsjedništva, okupljeni poručuju – Ne kapitulaciji

Okupljeni imaju tri zahtjeva – da se odbaci evropski plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, da Vučić podnese ostavku i da se raspišu odmah izbori

Na platou ispred Hrama Svetog Save večeras se oko 18h okupio veliki broj članova i pristalica nekoliko opozicionih partija i pokreta, desno orijentisanih, koji su nedugo potom krenuli u šetnju do Andrićevog vijenca, gdje se održavaju govori.

Skup su organizovali pokret Dveri, Novi DSS i Zavetnici pod nazivom “Srbija pamti, brani, ne da”. Protest protiče mirno, a u više navrata je poručeno da je dio građana zaustavljen na putu do prijestonice i večerašnjeg skupa.

Okupljeni ispred Hrama krenuli su u šetnju preko Bulevara oslobođenja i Slavije, Kralja Milana do Andrićevog vijenca, a preko puta spomenika ruskom caru Nikolaju Drugom je postavljena je bina, odakle se obraćaju govornici.

Kako je javio reporter N1, vide se uglavnom srpske zastave. Organizatori su ranije rekli da to nije protest, već „nadstranačko-patriotsko ujedinjenje“ i da neće biti stranačkih zastava.

Na okupljanje su oko 18 sati stigli i lideri Dveri, Novog DSS i Zavetnika – Boško Obradović, Miloš Jovanović i MIlica Đurđević Stamenkovski.

Đurđević Stamenkovski je ranije rekla da je veliki broj ljudi spriječen da dođe u Beograd, i s juga i sa sjevera zemlje, a sve je to, kaže, radila policija. Navela je da su  vozila slata na dodatni tehnički prevoz, a mnogo autobuskih prevoznika je odustalo od organizovane vožnje.

Okupljeni imaju tri zahtjeva – da se odbaci evropski plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, da Vučić podnese ostavku i da se raspišu odmah izbori.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve