Autor pjesme o Karadžiću koju je terorista slušao prije pokolja: “Osjećam se ugroženo”

Ne sramim se te pjesme, ali sada je koriste kako bi osudili cijeli srpski narod. Pa kakve ona veze ima s terorističkim napadom?" dodao je autor pjesme

Australijski terorista Brenton Tarant pobio je na Novom Zelandu 49 osoba, a prije nego što je krenuo u pohod slušao je pjesmu “Od Bihaća do Petrovca sela” u kojoj se spominje Radovan Karadžić.

“Užasno je što je učinio ovaj na Novom Zelandu, naravno da osuđujem taj čin i žao mi je svih tih nevinih ljudi. Ali on je krenuo da ubija i to bi učinio bez obzira na to koju je pjesmu slušao”, rekao je za Željko Grmuša, autor pjesme, prenosi Index.hr.

“Pjesma je snimljena u ratu, 1993., i snimljena je kako bismo pružili moralnu podršku našoj vojsci. Pjevali smo, nismo klali i ubijali. Ne sramim se te pjesme, ali sada je koriste kako bi osudili cijeli srpski narod. Pa kakve ona veze ima s terorističkim napadom?” dodao je.

Na pitanje strahuje li za svoju bezbjednost nakon događaja na Novom Zelandu, Grmuša odgovara:

“Naravno da se osjećam ugroženo. Nije mi svejedno i čim se ovo dogodilo, obavijestio sam ljude koji su mi bliski. Ne znam, strašno mi je sve ovo”, kazao je on.

Komentari

avatar