Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

Bivša novozelandska premijerka ima novo zanimanje, a nije na Novom Zelandu

Riječ je o stipendiji za Harvard Kendi školu javne politike i vlade i Berkman Klajn centru za internet i društvo sa sjedištem na Pravnom fakultetu Harvarda, navodi se u saopštenju Harvarda

Bivša premijerke Novog Zelanda Džasinda Ardern od septembra će se posvetiti daljem obrazovnom usavršavanju u okviru dvije stipendije za Univerzitet Harvard, prenosi CNN.

Riječ je o stipendiji za Harvard Kendi školu javne politike i vlade i Berkman Klajn centru za internet i društvo sa sjedištem na Pravnom fakultetu Harvarda, navodi se u saopštenju Harvarda.

Fokusiraće se na proučavanje esktremizma i izgradnju liderskih i upravljačkih vještina.

Ona će pohađati Angelopulos Global Public Leaders Fellow, program koji je usmjeren na lidere visokog profila koji prelaze sa javnih službi, i Hauser lider u školskom centru za javno rukovodstvo, program u kojem lideri iz različitih sektora pomažu studentima i fakultetima da izgrade liderstvo veštine.

„Džasinda Ardern je pokazala svijetu snažno i empatično političko vođstvo“, rekao je dekan škole Kenedi Daglas Elmendorf u saopštenju za javnost.

„Zaslužila je poštovanje daleko izvan obala svoje zemlje i donijeće važne uvide za naše studente i pokrenuće vitalne razgovore o izborima javnih politika sa kojima se suočavaju lideri na svim nivoima.

Na svom Instagram profilu, Ardern je objavila da je „nevjerovatno ponizna“ što se priključila univerzitetu Harvard kao stipendista.

„Ne samo što će mi to dati priliku da podijelim svoje iskustvo sa drugima već će mi dati priliku da učim“, napisala je Ardern.

„Malo ću govoriti, malo podučavati i učiti“.

Dodala je da je Harvard bio važan partner u njenom radu za Christchurch Call – inicijativu koju je pokrenula 2019. u cilju suzbijanja terorističkog i nasilnog, ekstremističkog sadržaja na internetu, dva mjeseca nakon terorističkog napada u Krajstčerču u kojem je ubijena 51 osoba u dvije džamije.

Napadač je prenosio napad uživo i objavio manifest na internetu.

Ardern je i ranije posjećivala Harvard.

Prošle godine je dobila velike ovacije kada je na Harvardu govorila o kontroli oružja i demokratiji.

Kada je postala premijerka 2017. sa 37 godina bila je treća žena na Novom Zelandu i jedna od najmlađih liderki na svijetu.

Za godinu dana postala je druga svjetska liderka koja se porodila u vrijeme obavljanja funkcije.

Ardern je u januaru najavila šokantnu ostavku, rekavši da više nema „dovoljno goriva u rezervoaru za izbore“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve