Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Zahvaljujući članstvu u NATO Crna Gora ostvarila progres na različitim poljima

''Članstvo naše države u najmoćnijem vojnom savezu jedno je od važnih postignuća državne politike predvođene Demokratske partije socijalista''

Sedam i po decenija od formiranja NATO saveza podsjeća nas na vrijednosni sistem i demokratske principe koje ovaj vojni savez afirmiše i štiti već 75 godina – kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković.

Članstvo naše države u najmoćnijem vojnom savezu, kako je naveo na društvenoj mreži Iks (X), jedno je od važnih postignuća državne politike predvođene Demokratske partije socijalista.

”Zahvaljujući članstvu u NATO Crna Gora je ostvarila progres na različitim poljima. Veliki broj investicija kao i približavanje Crne Gore Evropskoj uniji najbolja su potvrda mudre i odgovorne politike koja je uspješno predvodila proces evroatlanskih integracija”, rekao je Živković.

Smatra da u turbulentnim vremenima kada je neophodno sačuvati mir i osnovne principe demokratije NATO savez na globalnom nivou čuva temelje civilizacijskih tekovina zapadne demokratije.

”Demokratska partija socijalista će se i dalje zalagati da Crna Gora bude pouzdana članica Alijanse i da kontinuirano i beskompromisno doprinosi jačanju bezbjednosti i očuvanju mira na globalnom nivou”, kazao je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve