Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Vjerujem da je Milatović mislio i na DPS kad je kazao da nijedan politički subjekt ne smije prije vremena biti isključen iz Vlade

''Kada je predsjednik države izjavio da bi za njega principijelno bilo neprihvatljivo da bilo ko ko je dobio povjrenje građana na izborima bude isključen iz vršenja vlasti, onda vjerujem da je mislio i na DPS, da ne bi trebalo da bude isključena iz procesa formiranja vlasti jer smo ostvarili izborni rezultat od jedne četvrtine biračkog tijela''

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je kazao da mu je neprihvatljivo da bilo koji politički subjekt bude prije vremena isključen iz Vlade, ako je dobio povjerenje građana, kazao je Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore DPS Danijel Živković.

“Saglasan smo sa ocjenom predsjednika države da će budući konstituenti vlasti biti usmjereni na reformske i evroatlanske prioritete. Kada je predsjednik države izjavio da bi za njega principijelno bilo neprihvatljivo da bilo ko ko je dobio povjrenje građana na izborima bude isključen iz vršenja vlasti, onda vjerujem da je mislio i na DPS, da ne bi trebalo da bude isključena iz procesa formiranja vlasti jer smo ostvarili izborni rezultat od jedne četvrtine biračkog tijela”, kazao je Živković.

DPS je, ističe on, zaslužan za brojne istorijske rezultate.

“Takvi rezultati predstavljaju temelje današnje i buduće državne politike Crne Gore. Mi smo kao partija sposobni i spremni da ponesemo teret društveno političke odgovornosti za odbranu vrijednosti upravo ove politike. Kao partija smo spremni da radimo na napredak crnogorskog društva. To smo pokazali bilo da smo vlast ili opozicija. Sproveli smo unutarpartijske reforme, dodatno osvježili našu bazu, podmladili je i učinili snažnom DPS i pripremili je za buduće političke izazove. Svi oni kojima je priopritet evropska Crna Gora, koji žele da rade na boljem standardu građana Crne Gore, na ekonomski održivim rješenjima, na očuvanju multinacionalnog sklada, kao i oni kojima je cilj pravna država sa jakim institucijama u nama će imati uvijek podršku i partnera”, poručio je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
27.09.2023-20:26 20:26

Bez DPS..drzava ne moze da funkcionise…