Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković u Kolašinu: Naše greške su nas dovele do poraza, vratićemo povjerenje građana

Kandidat za predsjednika DPS kazao je će partija afirmisati pojedinca, ulagati u one koji žele da doprinesu svojoj partiji i državi, ali da u partiji neće biti mjesta za lične sujete i nerealne ambicije

Izazovi pored kojima se nalazi crnogorsko društvo zahtijevaju promjene. Počinjemo od naše partije. Naša konkurencija nas je promijenila, jer se nijesmo mijenjali na vrijeme. Kad izgubite, morate nešto da mijenjate prije svega u pristupu. Nijesmo se dovoljno dinamično mijenjali, i to je dovelo do toga da građani promijene nas, uprkos superiornoj kadrovskoj i svakoj drugoj ponudi naše partije. Porazili su nas oni koji su mnogo gori od nas, i to je sada svima jasno, poručio je kandidat za predsjednika Demokratske partije socijalista, Danijel Živković na tribini, u okviru kampanje pod nazivom “ Možemo bolje”, za prve neposredne unutarstranačke izbore, koja se održala u Kolašinu.

KONKURENCIJU NEĆEMO DA MIJENJAMO, VEĆ ĆEMO JE SMIJENITI, SVOJE GREŠKE TREBA DA ISPRAVIMO

Živković je spomenio i konkurenciju, rekavši da nemaju ambiciju da je mijenjaju – samo da će da je smijene.

“Mi znamo kakva je naša konkurencija i nemamo ambiciju da ih mijenjamo, njih ćemo samo da smijenimo. Dokazali su za ove tri i po godine da nijesu zaslužili da vode državu. Jedino sebe možemo da mijenjamo, ukoliko sagledamo gdje smo griješili, šta smo mogli bollje… Ako tako postavimo stvari, rezultat će sam doći”.

AFIRMISAĆEMO POJEDINCA I NJEGOV TIMSKI RAD, SUJETI I NEZDRAVIM AMBICIJAMA NEMA MJESTA U DPS-U

Kandidat za predsjednika DPS kazao je će partija afirmisati pojedinca, ulagati u one koji žele da doprinesu svojoj partiji i državi, ali da u partiji neće biti mjesta za lične sujete i nerealne ambicije.

Foto: DPS

“U DPS-u razumijemo da je svaki član naše zajednice važan i da svako može i treba da da svoj doprinos, pa će u narednom periodu posebna pažnja biti usmjerena na kreiranje prilika za pojedince da se razvijaju, da svojim radom i kreativnošću doprinose svojim lokalnim zajednicama, i državi. To znači i da nećemo imati razumijevanje za lične sujete i nezdrave ambicije, već samo za timski rad, posvećen rezultatu i ostvarivanju programa DPS. Naša partija njeguje inkluzivnost i dovoljno je velika i dinamična organizacija koja pruža prostor svima da se iskažu i daju svoj doprinos. U našim redovima ima mjesta za svakog ko želi da radi na unapređenju društva,” saopštio je Živković okupljenim članovima, aktivistima i funkcionerima DPS na skupu u Kolašinu.

KOLAŠIN JE POSTAO ATRAKTIVNA INVESTICIONA DESTINACIJA ZA VRIJEME VLASTI DPS-A

On se osvrnuo na ubrazni razvoj koji je ova opština doživjela prethodnih godina, a koji je značajno ugrođen neznanjem, neodgovornošću i nebrigom nove lokalne i državne vlasti.

Govoreći o infrastrukturnom razvoju, Živković je podsjetio na važnost projekata realizovanih za vrijeme DPS-ove vlasti: “Auto-put i izgradnja skijališta su transformisali Kolašin, dajući mu novi impuls i prepoznatljivost. Ovi projekti nijesu samo promijenili sliku grada, već su otvorili vrata novim investicijskim i turističkim mogućnostima, čime je Kolašin postao atraktivna destinacija za domaće i strane investitore”.

Živković je naglasio da su ovi projekti ključni za stvaranje novih radnih mjesta, ali i razvoj kolašinskih biznisa, te da se Kolašin profilisao kao grad sa ogromnim potencijalom za zapošljavanje i ekonomski rast.

“Ne smijemo zanemariti ni značaj očuvanja prirode i održivog razvoja, što je naša trajna obaveza prema budućim generacijama. Neka Kolašin bude primjer kako zajedništvo, posvećenost i jasna vizija mogu da izgrade snažnu i prosperitetnu zajednicu”, istakao je Živković.

Foto: DPS

ČLANOVI PARTIJE SU NOSIOCI SUVERENITETA, ONI ODLUČUJU

Na kraju Živković je poručio iz Kolašina da DPS pokazuje izuzetnu vitalnost i snagu.

“Privodimo kraju posjete Sjeveru i vlada ozbiljan optimizam. Naša partija pokazuje žilavost, vitalnost i snagu. Ovo je prava prilika da vi kao članovi odlučite o onome što je najvažnije u narednom periodu a to je ko će vas predstavljati. Odluka je na vama, vi ste nosioci suvereniteta i vi odlučujete ko će biti izabran. Smatrali smo da je ovo najbolji način kako treba demokratizovati partiju”, zaključio je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zgriješni
17.01.2024-00:44 00:44

U istinu grešni ste mnogo ali u svojoj biti, u odredjenju samoživom. Iz svoje griješnosti izac ne možete jer ste završili svoje putešestvije . Za Crnu Goru što neko napisa na početku sunovrata , brate, raspuštite se. Pa u dvije tri nove parije u nove pobjede dok jos nije prekasno jer pošlije vjeronauka u crkvama slijedi Crnogorska vojska na kollinama pred srpskim popovima a onda na kraju kovčeg ce biti Popisom zavaren da Crnogorstvo ne vaskrsne.