Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Neposrednim unutarpartijskim izborima nastavljamo da uvodimo trendove na političkoj sceni

DPS se, kaže Živković, uvijek temeljila na vrijednostima koje čine srž Crne Gore, a to su sloboda, pravda, jednakost i demokratija

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista Danijel Živković na sjednici Opštinskog odbora u Tivtu izrazio je svoje uvjerenje da će i drugi politički subjekti u Crnoj Gori slijediti primjer DPS-a kada je u pitanju dalja implementacija procesa demokratizacije i uvođenja novih trendova i evropskih standarda.

DPS se, kaže Živković, uvijek temeljila na vrijednostima koje čine srž Crne Gore, a to su sloboda, pravda, jednakost i demokratija.

“U januaru naredne godine bićemo prva partija na političkoj sceni Crne Gore koja će predsjednika i potpredsjednike birati neposrednim putem, dakle, glasanjem svih članova. Duboko sam siguran da ćemo time još jednom biti pokretač novih pozitivnih promjena u Crnoj Gori, te da ćemo na taj način zadati nove domaće zadatke našoj političkoj konkurenciji ali i poslužiti im kao svijetli primjer njihove dalje emancipacije i hvatanja koraka sa savremenim svijetom”, rekao je Živković.

Obraćajući se članovima OO DPS-a u Tivtu Živković je kazao da kako ovdje okupljene, tako i sve druge članove partije širom Crne Gore vežu zajedničke ideje budućnosti.

“Budućnost Crne Gore mora biti evropska, savremena i napredna. Ponosan sam što na temelju tih ciljeva danas ja, a sjutra neko drugi kao predvodik, zajedno sa svima vama dajemo ključan doprinos u ostvarenju i očuvanju državnih interesa. Zato i u narednom periodu, mudro i pametno kao i do sada, moramo istrajati u zajedništvu i nastaviti da stvaramo platformu za dijalog, saradnju i rješavanje problema kako bismo izgradili još pravedniju, razvijeniju građansku i evropsku Crnu Goru”, zaključio je Danijel Živković, v.d. predsjednika DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve