Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Milatović sticajem okolnosti došao do mandata predsjednika, na krilima apostolske vlade ušao u politiku

Reakcija Živkovića uslijedila je nakon što je Milatović ranije danas kazao da je proces demokratizacije u Crnoj Gori za poslednje tri godine bio veći nego za prethodnih 30 godina

Svaki pokušaj da sebe uporedi s Milom Đukanovićem koji je zaslužan što Crna Gora kao država postoji, najblaže rečeno je neukusno jer je na krilima apostolske vlade ušetao u politiku i sticajem okolnosti došao do mandata predsjednika, ocijenio je vršilac dužnosti predsjednika Demorkatske partije socijalista (DPS) Danijel Živković u reagovanju na navode crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića.

Reakcija Živkovića uslijedila je nakon što je Milatović ranije danas kazao da je proces demokratizacije u Crnoj Gori za poslednje tri godine bio veći nego za prethodnih 30 godina.

Država koju danas nazivaju “rak-ranom” Balkana, po riječima Živkovića, ne može biti “demokratičnija” od one koja je postala članica NATO-a i koja je otvorila sva pregovaračka poglavlja s EU.

“Doživljaj koji Milatović ima o sebi ne odgovara realnosti niti činjenicama. Svaki pokušaj da sebe uporedi s Milom Đukanovićem koji je zaslužan što Crna Gora kao država postoji, najblaže rečeno je neukusno jer je na krilima apostolske vlade ušetao u politiku i sticajem okolnosti došao do mandata predsjednika”, napisao je Živković u objavi na Twitter-u.

Danas je upravo Milatović, kaže, najmanje svojom zaslugom predsjednik države koja je obnovila nezavisnost 21. maja 2006. godine.

“Upravo danas u Nikšiću njegovi koalicioni partneri zadržali su na poziciji predsjednika opštine čovjeka koji ne priznaje državu čiji je javni funkcioner. Toliko o demokratizaciji”, naveo je u objavi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
05.08.2023-20:53 20:53

G-dine Zivkovicu..za njih je demokratija..da pjevaju ubij-zakolji-zica Podgorica..rodila ih majka srbijanka..tri prsta..ili jedan..kao onaj Marko..a do njega Pres`'ednik drzave Milatovic…Covjek da ne vjeruje..politicka sramota..svuda nas sramote i lazu..

Ovome zlu se mora stati ..jer drzava svakog dana ponire i ponire…

Alexa
05.08.2023-21:59 21:59

60:40 nije slucajno. Razbucao te je, zajedno sa manjinama i ‘rezervoarima podrske’ koju si dovukao iz inostranstva. Od tada samo idete u pad i nebitnost.