Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Kad institucije progone slobodnu riječ, očekivano je da će ona biti progonjena i na ulici

Pravdati ovakvo ponašanje i proglašavati žrtvu krivcem, kako kaže, ''samo je nastavak relativizacije brutalnog obračuna sa svakim ko misli drugačije i javno konstatuje sunovrat koji se dešava u Crnoj Gori''

Kada institucije progone „slobodnu riječ“, one koji ne ćute na nepočinstva i rušenje svih civilizacijskih vrijednosti u društvu, logično da će isti biti progonjeni i na ulici, poručio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

“Sve dok institucije ćute na širenje nacionalizma i šovinizma, potpuno je očekivano da se desi spaljivanje slobodne misli i književnog opusa Andreja Nikoladisa“, naveo je predsjednik DPS-a u reagovanju dostavljenom medijima.

Kada institucije ne učine ništa da zaustave širenje šovinizma, prema njegovim riječima, “onda je sljedeća faza spaljivanje pravih ljudi, a ne njihovih lutki”.

“Danas je to u Herceg Novom, a sjutra će biti još brutalnije na nekom drugom mjestu, uz opravdanje da ne razumijemo inicijativnosti i velike ideje karnevala”, dodao je prvi čovjek DPS-a.

Pravdati ovakvo ponašanje i proglašavati žrtvu krivcem, kako kaže, “samo je nastavak relativizacije brutalnog obračuna sa svakim ko misli drugačije i javno konstatuje sunovrat koji se dešava u Crnoj Gori”.

“Jučerašnja lomača na kojoj je slobodna riječ gorjela u plamenu, zapaljena je prije tri godine, i od tada je samo rasplamsavaju od prilike do prilike”, zaključio je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mnenik
03.03.2024-16:00 16:00

Za neke od nas je nažalost sasvim normalno to što se dešava u HN, svima je poznato da su 90- tih godina hiljade izbjeglica iz BiH i Hrvatske koje su došle u HN, a koje je tadašnje rukovodstvo DPS uhljebilo, udomilo i izdalo im lične karte i pasoše. Bivši predsjednik DPS je bio upućen u sve navedeno kao i kasnije koji je vodio politiku DPS HN sa Slobodanom Radovićem Krušom i Andrijom Radmanom, nažalost kako se vidi, držeći navedene ljude godinama (a Radman je i dalje u izvršnom odboru DPS zahvaljujući bivšem predsjedniku), ne čudimo se što je stanje u… Pročitaj više »