Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Živković i Bojović: Promjena vlasti Crnu Goru gurnula na ivicu ambisa

Kako su dodali, sve ovo ukazuje u kojoj mjeri je politička podrška vladajućim strankama, njihovim liderima i njihovim predsjedničkim kandidatima u biti podrška daljem propadanju države i društva

Opšte je poznato da je promjena vlasti Crnu Goru gurnula na ivicu ambisa. Danas je Crna Gora prosuta država kojom dominiraju grabežljive stranke bizarnih naziva i razarajućeg populizma, kazali su predsjednik Savjeta Građanske inicijative “21.maj” Miodrag Živković i programski koordinator Rade Bojović.

“Istovremeno, vladajući političari primjer su drugorazrednih namještenika ispiljelih iz Vučićevih kuloara i priprata srpske crkve. Dosadašnji proizvodi njihove politike su: subverzija državne suverenosti u interesu klero-nacionalističke i remetilačke Srbije, blokiranje evropskih integracija i srozavanje životnih perspektiva građana, forsiranje antiustavnih i antidemokratskih praksi do nivoa aktuelne uzurpatorske i nelegitimne izvršne vlasti, urušavanje građanskog društva i podsticanje anticrnogorske identitetske politike, destrukcija javnih finansija i zdravstvenog sistema, demotivacija domaćeg preduzetništva i stranih investicija, masovno zapošljavanje neukih partijskih uhljeba i posljedično institucionalno rasulo, nastavak politizacije pravosuđa i marginalizacije vladavine zakona, kao i glamurozni diletantizam i moralna oskudnost čelnika vladajućih stranaka i članova bivše i sadašnje Vlade”, naveli su Živković i Bojović.

Kako su dodali, sve ovo ukazuje u kojoj mjeri je politička podrška vladajućim strankama, njihovim liderima i njihovim predsjedničkim kandidatima u biti podrška daljem propadanju države i društva.

“Takvo stanje najbolje bi se moglo uporediti sa podrškom jedinstvenom DPS-u i njegovoj velikosrpskoj posluzi prije tri decenije. Od te politike Crna Gora se još nije oporavila i pored obnovljene nezavisnosti, tako da će se za saniranje kumulativnih posljedica tadašnje i sadašnje srodne politike morati potrošiti još jedno generacijsko vrijeme”, zaključuju Živković i Bojović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve