Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Živković i Bojović: Postizborne političke okolnosti nijesu obećavajuće, PES djeluje dezorijentisano i nedoraslo

''Očigledno je da presudni politički akteri mogu samo da osnaže postizbornu krizu''

Postizborne političke okolnosti ni po čemu nijesu obećavajuće, ocijenili su predsjednik Svajeta GI „21. maj“ Miodrag Živković i izvršni koordinator Rade Bojović.

„PES i njegov lider djeluju dezorijentisano i nedoraslo. Maglovite poruke o vladinoj koaliciji su infantilne, vrijednosno degutantne i bez održive principijelnosti. Utisak je još i gori kada se osvrnemo na tzv. ekonomski program čiji obrisi ne mogu izdržati ni najprostiji logički test“, navode Živković i Bojović.

S druge strane, dodaju, stvari se dodatno pogoršavaju kada u postizborne igre uključimo ostatke dosadašnje antievropske parlamentarne većine, zakulisne aktivnosti velikosrpskih popova, Vučićeve pione iz bivšeg DF-a, kao i njemu servilne namještenike poput Abazovića i Milatovića.

„Očigledno je da presudni politički akteri mogu samo da osnaže postizbornu krizu. Kada ovome dodamo i njihove retrogradne, hibridne i inferiorne političke stavove onda je izvjesno da samo naivni i nedoučeni mogu vjerovati u skori oporavak zgnječene crnogorske države, ekonomski napredak, sistemske reforme ili ubrzanu evropeizaciju društva“, zaključuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve