Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković – Hrebičkova: DPS će nastaviti da jača svoj status na političkoj sceni i ima važnu ulogu u realizaciji evropskih i evroatlantskih ciljeva države

Podsjećajući na dostignuća Crne Gore u kojima je DPS imala ključnu ulogu, Živković je istakao da i aktuelne partijske aktivnosti potvrđuju, kako je kazao, stabilnost i snagu DPS-a i njenu ulogu konstruktivnog političkog subjekta u cilju odbrane i dalje realizacije nacionalnih interesa Crne Gore i njenih građana

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković sastao se sa ambasadorkom Češke u Crnoj Gori Janinom Hrebičkovom.

Na interesovanje ambasadorke Hrebičkove, a kako je saopšteno iz partije, Živković ju je upoznao sa procesom neposrednih unutarpartijskih izbora koji su po prvi put održani u Crnoj Gori i koji su odraz uspješne implementacije savremenih demokratskih i evropskih standarda u politički život.

Podsjećajući na dostignuća Crne Gore u kojima je DPS imala ključnu ulogu, Živković je istakao da i aktuelne partijske aktivnosti potvrđuju, kako je kazao, stabilnost i snagu DPS-a i njenu ulogu konstruktivnog političkog subjekta u cilju odbrane i dalje realizacije nacionalnih interesa Crne Gore i njenih građana.

Živković – Hrebičkova/ Foto: DPS

Živković je ocjenio da aktuelne društveno-političke prilike upućuju na zaključak da dosadašnji angažman parlamentarne većine govori u prilog činjenici da ista nema kapaciteta da obezbijedi članstvo Crne Gore u EU.

Sagovornici su razmjenili stavove o dinamici političkih procesa i okolnostima na unutrašnjem i međunarodnom planu, i zaključili da je “potrebno bez odlaganja raditi na agendi politike proširenja koja je dvosmjeran proces na relaciji EU – Crna Gora”.

Živković – Hrebičkova/ Foto: DPS

Iz partije su kazali da u tom pravcu sagovornici su konstatovali da je Češka oduvijek snažno posvećena procesu evropskih integracija Crne Gore, kao glavnom putu ka postizanju održivog napretka za građane Crne Gore, ali i jačanju regionalne i evropske stabilnosti i bezbjednosti.

Ambasadorka Janina Hrebičkova je čestitala Živkoviću na izboru za lidera Demokratske partije socijalista i istakla da su “unutarpartijksi izbori novi standard u unaprijeđenju stranačke demokratije u Crnoj Gori”.

Izrazila je, kažu, uvjerenje da će DPS uspješno nastaviti da jača svoj status na političkoj sceni i da ima važnu ulogu u realizaciji evropskih i evroatlantskih ciljeva države, koje zvanični Prag čvrsto podržava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve