Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: DPS podnosi krivičnu prijavu protiv Filipa Adžića

''Do danas MUP nije postupio u skladu sa onim što je propisano zakonom. Jasno je da se radi o zloupotrebi službenog položaja, koja povlači krivičnu odgovornost. Jasno je da se podriva izborni proces i udara na pravo pojedinca'', kazao je Živković

Podnosimo krivičnu prijavu protiv Filipa Adžića zbog podrivanja izbornog procesa, saopštio je na pres konferenciji poslanik DPS-a, Danijel Živković.

Podsjetio je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio akt o raspuštanju Skupštine i na osnovu toga donio odluku o raspisivanju vanrednih parlametarnih izbora za 11. jun.

“U skladu sa tim, nadležni organi su bili u obavezi da preduzmu pravne radnje koje su propisane zakonom. MUP je trebalo da postupi u skladu sa zakonom o biračkom spisku – da u roku od tri dana, od dana raspisivanja izbora, preko sredstava informisanja i na svom sajtu oglasi i izloži birački spisak na uvid biračima, i obavijesti birače o vremenu i načinu uvida i mogućnosti da zatraže promjenu podataka upisanih u birački spisak”, istakao je Živković..

Takođe, MUP je, naglašava, bio dužan da u roku od 48 sati javno objavi u svim dnevnim listovima i na internet stranici svojoj, numerički, tabelarni prikaz podataka o promjenama nastalim u biračkom spiskuu cjelini  i po jedinicama lokalne samouprave u odnosu na birački spisak po kome su održani prethodni izborui.

“S tim da prikaz mora sadržati podatke o biračima koji su stekli biračko pravo kao i podatke o biračima koja su izgubila biračko pravo. Do danas MUP nije postupio u skladu sa onim što je propisano zakonom. Jasno je da se radi o zloupotrebi službenog položaja, koja povlači krivičnu odgovornost. Jasno je da se podriva izborni proces i udara na pravo pojedinca”, kazao je Živković.

Jasno je da će predsjednički kandidat Milo Đukanović ubjedljivo slaviti u drugom krugu 2. aprlia.

“Oni su osokoljeni zbog prvog kruga. Nemojte da imate dilemu, DPS sa svojim koalicionim partnerima kada se uhvati nekog posla, taj posao i završi”, rekao je Živković.

Rekao je da je “opšta mobilizacija na terenu” i da rade punom parom.

“Uradićemo sve da mobilišemo svakog birača i doći ćemo do svakog birača, kako bismo ostvarili pobjedu”, istakao je Živković.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
23.03.2023-14:07 14:07

Tužilaštvo i Sudstvo Crne Gore su na velikom ispitu pred građanima Crne Gore! NERAD I PRISTRASTANSTO OVIH INSITUCIJA BILI BI POGUBNI ZA GRAĐANE CRNE GORE!