Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Zirojević: Zbog sramnog odnosa Kovačevića prema državnim simbolima, nećemo prisustvovati sjednici povodom Dana Opštine Nikšić

Zbog sramnog odnosa predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića prema državnim simbolima, a koji je posljednji put demonstriran upućivanjem srednjeg prsta crnogorskoj himni, odbornici Socijaldemokrata neće prisustvovati svečanoj sjednici povodom 18. septembra, Dana Opštine Nikšić

Odbornici Socijaldemokrata, zbog sramnog odnosa predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića prema državnim simbolima, a koji je posljednji put demonstriran upućivanjem srednjeg prsta crnogorskoj himni, neće prisustvovati svečanoj sjednici povodom 18. septembra, Dana Opštine Nikšić, poručio je šef kluba odbornika Socijaldemokrata Nikšić i poslanik u Skupštini Crne Gore Nikola Zirojević.

“Gore od takvog odnosa prvog čovjeka Nikšića jeste konstantna i nedvosmislena podrška koju za takvo ponašanje dobija od većine odbornika u lokalnom parlamentu, među kojima su i predstavnici Demokrata, SNP-a, GP URA. Takvim ponašanjem jasno su nam stavili do znanja da Kovačevićevo djelovanje i gestikulacija nije samo njegov lični stav, već stav kompletne lokalne vlasti i odborničke većine u Nikšiću”, kazao je on.

Foto: SD

Prema njegovim riječima smatrajući da je apsurdno da osoba Kovačevićevog ideološkog opredjeljenja u Nikšiću dočekuje zvanice, baš 18. septembra kada su iz našeg grada protjerani fašistički okupatori, a istovremeno ne želeći da daju legitimitet događaju koji će, vrlo je vjerovatno, slučajni predsjednik Opštine iskoristiti da ponovo vrijeđa državne simbole i nacionalna osjećanja Crnogorki i Crnogoraca, odbornici Socijaldemokrata neće prisustvovati svečanoj sjednici povodom Dana Opštine.

“Svim sugrađankama i sugrađanima unaprijed čestitamo Dan Opštine, uz želje da, baš kao što to i simbolizuje 18. septembar, fašizam u Nikšiću opet poklekne pod daleko superiornijom antifašističkom idejom za koju su naši preci davali živote”, zaključio je Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve