Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Zirojević: Zbog političkih nadgornjavanja izostaju rezultati

Zirojević kaže da izvještaj Europola nije ništa iznenađujuće već samo potvrđuje nešto što smo već znali

Crnogorski državni organi, opterećeni političkim nadgornjavanjima vladajućih partija “kome će koje mjesto u bezbjednosnom sektoru pripasti”, trpe ogromnu štetu i sasvim očekivano u takvoj situaciji, ne daju adekvatne rezultate, kazao je Portalu RTCG poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević.

Prema jučerašnjem izvještaju Europola o prijetnjama EU od organizovanog kriminala, nekoliko različitih kriminalnih mreža, sastavljenih od članova porijeklom iz bivših jugoslovenskih republika Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, umiješano je u krijumčarenje velikih razmjera, uključujući finansiranje i distribuciju, kokaina iz Južne Amerike na različite evropske destinacije, i šire.

Zirojević kaže da izvještaj Europola nije ništa iznenađujuće već samo potvrđuje nešto što smo već znali.

“Mi danas imamo situaciju da nam ministar unutrašnjih poslova i direktor Uprave policije ne komuniciraju, osim kad službeno moraju, i mislim da je to najbolja slika bezbjednosnog sektora koji bi, da je sreće, trebao da se bavi ovim stvarima”, kazao je on.

Na pitanje o IBAR-u, Zirojević smatra da je opšti utisak da je njegovo dobijanje izvjesno i poruke naših međunarodnih partnera, za sad, idu u tom smjeru.

“Pa ipak, imam utisak da, ukoliko dobijemo IBAR, to neće biti zahvaljujući nekom našem velikom napretku, već mnogo više kao pokazatelj dobre volje naših međunarodnih partnera u veoma specifičnoj geopolitičkoj situaciji”, zaključuje Zirojević.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve