Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Zirojević: Vlada da Cetinjski manastir vrati Prijestonici

''Cetinjski manastir, kao ishodište istorijskog, državnog i duhovnog identiteta Crne Gore, uvijek je bio svojina Cetinja, pa je neophodno vraćanjem vlasništva Prijestonici stvoriti pretpostavke za vjersku ravnopravnost u njenom pravoslavnom korpusu, da bi bio mjesto sloge i pomirenja''

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević pozvao je Vladu da Cetinjski manastir vrati Prijestonici.

“Pozivamo Vladu da odmah i bez odlaganja, na prvoj narednoj sjednici, izmijeni zaključak broj 04-4317/2 od 13. septembra 2021. godine kojim je na protivpravan način zabranjeno Prijestonici raspolaganje imovinom koja je u njenom nespornom vlasništvu!

Cetinjski manastir, kao ishodište istorijskog, državnog i duhovnog identiteta Crne Gore, uvijek je bio svojina Cetinja, pa je neophodno vraćanjem vlasništva Prijestonici stvoriti pretpostavke za vjersku ravnopravnost u njenom pravoslavnom korpusu, da bi bio mjesto sloge i pomirenja.

U suprotnom će i ova Vlada, jednako kao i prethodna, biti prepoznata po štetnoj politici koja jednu vjersku zajednicu favorizuje i postavlja je iznad drugih, ali i same države, što se kosi sa svim elementarnim demokratskim i sekularnim principima”, navodi Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
lopovi
13.05.2022-17:47 17:47

I Ostrog je ukraden od Danilovgrada
hitno vrnuti!

jasno
14.05.2022-08:32 08:32

Bravo. Cetinjski manastir obavezno vratiti. Podrška od srca.