Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Zirojević: Ako Crna Gora nakon Krivokapićeve dobije Vučićevu Vladu, bolje da je nema

Sat otkucava, a dok se pojedini u Crnoj Gori premišljaju da li žele evropsku i evroatlantsku ili Vučićevu Vladu, Zdravko Krivokapić i krnji sastav apostola nanose neviđenu štetu ovoj državi na svim nivoima, ocijenio je portparol SD Nikola Zirojević

Nakon što smo napokon stavili tačku na agoniju zvanu 42. Vlada Crne Gore, ušli smo, čini mi se, u još dublju agoniju zvanu pregovori o formiranju manjinske Vlade. Sat otkucava, a dok se pojedini u Crnoj Gori premišljaju da li žele evropsku i evroatlantsku ili Vučićevu Vladu, Zdravko Krivokapić i krnji sastav apostola nanose neviđenu štetu ovoj državi na svim nivoima, ocijenio je portparol SD Nikola Zirojević.

“S druge strane, parlament je, opet od strane proruskih političkih subjekata, u blokadi zbog čega, ne samo da poslanici ne mogu da usvoje akte potrebne za sprovođenje reformi, nego i neophodne akte poput Zakona o akcizama kojim bi se spriječili enormni udari na životni standard naših građanki i građana izazvani povećanjem cijena svih životnih namirnica”, kaže Zirojević.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je, dakle, danas država u kojoj sudska vlast djelimično funkcioniše, parlament je u totalnoj blokadi, Vlada je pala a novu Vladu čekamo po principu “Đekna još nije umrla, a kad će ne znamo”.

“Da stvar bude gora, u svijetlu nove bezbjednosne situacije u Evropi, izazvane agresijom Rusije na Ukrajinu, ključne pozicije u našoj državi pokrivaju proruski orijentisane ličnosti. Najbolji primjer je usvajanje sankcija Rusiji koje bi se slikovito moglo opisati epskom pjesmom: “Grad gradili tri godine dana, tri godine sa trista majstora, ne mogaše temelj podignuti, a kamoli sagraditi grada”. Za one koji ne znaju, radi se o epskoj pjesmi Zidanje Skadra. Doživjeli smo, zahvaljujući apostolima iz 42. Vlade, da od države primjera u regionu kada su EU integracije u pitanju, postanemo država za bruku”, istakao je Zirojević.

Izbor, je kako kaže, za Crnu Goru je sasvim jasan.

“S jedne strane pro-zapadna, pro-evropska, pro-NATO Vlada, koja će, kao Vlada punopravne članice NATO-a i države kandidata za članstvo u EU biti pouzdan partner i ispunjavati sve svoje obaveze, baš kao i Parlament koji više nikad ne smije biti talac bilo kojeg anti-NATO subjekta. S druge strane je Vlada sa ciljem da završi sve ono što Vlada Zdravka Krivokapića nije stigla ili uspjela, čineći time Crnu Goru ispostavom tuđih interesa. Baš zato, cijeneći da vlast u Crnoj Gori ne treba da zavisi od bilo čijih velikodržavnih ambicija sa strane, stav Socijaldemokrata je jasan – ako Crna Gora nakon Krivokapićeve dobije Vučićevu Vladu, bolje da je nema”, zaključio je Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve