Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Zeta: Propao i treći pokušaj da se poništi priznanje Kosova

Krstović je na otvaranju sjednice konstatovao da nema kvoruma, pa je nastavak zakazao za 27. jul u 12 sati

Treći pokušaj usvajanja Deklaracije o poništenju i nepriznavanju odluke o priznanju nezavisnosti Kosova propao je jer se, kao i prošli put, nijesu pojavili podnosioci ove inicijative – odbornici koalicije “Za budućnost Zete”.

Sjednici su prisustvovali samo odbornici Demokratske Crne Gore.

Krstović je na otvaranju sjednice konstatovao da nema kvoruma, pa je nastavak zakazao za 27. jul u 12 sati.

Prvu sjednicu sa ovom tačkom dnevnog reda Krstović je zakazao za 11. jun, kada su održani vanredni parlamentarni izbori. Iako je sjednica trebalo da bude održana nakon zatvaranja biračkih mjesta u 20 sati, predlagači nijesu došli jer su se protivili zasijedanju u izbornoj noći. Nastavak zasijedanje, održan 30. juna, takođe su ostavili bez kvoruma.

Ranije danas, ponovo je prekinuta sjednica Skupštine opštine Zeta na kojoj je trebalo da se raspravlja o razrješenju predsjednika lokalnog parlamenta i funkcionera Demokrata Luke Krstovića takođe zbog nedolaska podnosilaca te inicijative, odbornika koalicije „Za budućnost Zete”.

Tvrde da nema ucjena

Podsjećamo, nekadašnji Demokratski front, koji ima vlast u Zeti, najmlađoj opštini u Crnoj Gori, donio je odluku o usvajanju Deklaracije kojom, kako su kazali, na toj teritoriji neće važiti priznanje nezavisnosti Kosova.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je 13. jula da koalicija “Za budućnost Crne Gore” ne odustaje od poništavanja odluke o priznanju nezavisnosti Kosova.

Tada je kazao da to što se njihovi odbornici nijesu pojavili na prethodnoj sjednici nema nikakve veze s pregovorima o Vladi, te da ih nije niko ucjenjivao.

Skupština opštine Zeta broji 32 odbornička mjesta, od kojih većinu ima Demokratski front (16). Demokratska partija socijalista u SO Zeta ima osam, Demokrate sedam, a Socijalistička narodna partija jednog odbornika.

Nezavisnost Kosova Vlada Crne Gore priznala je 2008. godine, kada je na vlasti bila Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Deklaracija o povlačenju priznanja Kosova od strane opština nema pravni već isključivo politički karakter imajući u vidu nadležnosti opština.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
25.07.2023-14:24 14:24

DF će i Kosovo ,,prodati” zarad fotelja i uhljebljena…