Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

NASTAVAK GEOPOLITIČKE KRIZE Zeta: Bez kvoruma za raspravu o Deklaraciji o povlačenju priznanja Kosova

Tu odluku predložili su ranije odbornici Demokratskog fronta, koalicije koja je u međuvremenu prestala da postoji

Situacija sa ”otpriznavanjem” Kosova u najmlađoj crnogorskoj opštini – Zeta, dodatno se zakomplikovala i prijeti da poprimi razmjere geopolitičke krize!

Predsjednik Skupštine opštine Zeta i funkcioner Demokratske Crne Gore Luka Krstović saopštio je večeras da ne postoji kvorum da se odlučuje o Deklaraciji o poništenju i nepriznavanju odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Sjednici su prisustvovali samo odbornici Demokrata.

Portal Aktuelno pisao je o geopolitičkim posljedicama koje bi imala odluka SO Zeta da povuče pruznanje Kosova.

Krstović je ranije sjednicu zakazao za 11. jun u 20 sati.

Tu odluku predložili su ranije odbornici Demokratskog fronta, koalicije koja je u međuvremenu prestala da postoji.

-Šesta sednica Skupštine opštine Zeta zakazana je po redovnom postupku u skladu sa zahtevima kolega odbornika i predsednika Opštine. Na dnevnom redu će se naći pet tačaka dnevnog reda, među kojima i Deklaracija kolega iz nekadašnjeg DF-a. – rekao je ranije Krstović.

Podsjećamo,nekadašnji Demokratski front, koji ima apsolutnu vlast u Zeti, najmlađoj opštini u Crnoj Gori, donio je odluku o usvajanju Deklaracije kojom, kako su kazali, na toj teritoriji neće važiti priznanje nezavisnosti Kosova.

Nezavisnost Kosova Vlada Crne Gore priznala je 2008. godine, kada je na vlasti bila Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve