Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

ŽESTOKA RASPRAVA Knežević: Ako treba da napravimo pauzu da popijete jednu, Krivokapić: Vama je uzor Balkanski špijun

Već u samom startu, premijerski sat obilježila je žestoka rasprava između poslanika DF-a Milana Kneževića i premijera. U raspravi Kneževića i Krivokapića pale su teške optužbe koje pokazuju nestabilnost vladajuće većine

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić odgovara na pitanja poslanika tokom premijerskog sata. Već u samom startu, premijerski sat obilježila je žestoka rasprava između poslanika DF-a Milana Kneževića i premijera. U raspravi Kneževića i Krivokapića pale su teške optužbe koje su još jedan u nizu pokazatelja nestabilnosti vladajuće većine.

Na početku sjednice u ime Kluba poslanika Demokratski front NSD, DNP, UCG i RP, pitanje je postavio poslanik Milan Knežević, koji je pitao premijera da li ima saznanja o djelovanju Stevana Simijanovića u Cmoj Gori.

“Na osnovu Vaše izjave od 25. marta o Stevanu Simijanoviću da ‘uopšte nije opasan kao što se predstavlja, ali je pustio mamac na koji je neko uspio da se upeca’, interesuju me Vaša saznanja o njegovim kontaktima u Crnoj Gori, ulozi o formiranju Vlade čiji ste premijer i na čemu se zasniva Vaš javno izneseni stav o tom licu”, navodi se u pitanju.

Knežević je rekao da ima obavezu da u ime 133.275 građana CG koji su glasali za listu čiji Krivokapić bio nosilac, pita premijera – čija je naša Vlada?

“Što vrijeme više prolazi, sve više se utvrđujemo u gorčini saznanja da je ova Vlada sve manje onih koji su glasali za nju 30. avgusta, i još manje onih koji su 4. decembra podigli ruku za nju u Skupštini da bi vi mogli formirati vladu. I ovih 133.275 građana me pita da li je moguće da u ovoj vladi mogu da budu ministri koji su 30. avgusta glasali za DPS ili za njoj bliske satelitske stranke. Da li je moguće da jedan od ministara podrži nosioca liste DPS-a u Nikšiću i poželi mu sreću na izborima 14. marta. Da li je moguće da je glavni pregovarač sa EU bila savjetnik Duška Markovića, da je direktor Uprave za kadrove bio jedan od jurišnika DPS…”, nabrajao je Knežević.

Knežević je rekao da se građani pitaju da li ambasade učestvuju u radu ove Vlade.

“Da li su svakodnevne čajanke, konsultacije i razgovori u Vladi i ambasadorskim rezidencijama doprinijele da imamo ovako porazne rezultate kakve imamo od 4. decembra”, rekao je jedan od lidera DF-a.

On je poručio crnogorskoj javnosti da se lider DPS-a Milo Đukanović više nikad neće vratiti na vlast, pa je pozvao premijera da tome dodatno doprinese, time što će otvoriti Anketni odbor koji bi se bavio finansijama Đukanovića.

“Podržite lex specijalist kojim ćemo konfiskovati imovinu”, dodao je Knežević.

Krivokapić objašnjava da pitanje Kneževića predstavlja poziv da objavi tajne podatke.

“Sve informacije ste dobili tokom kontrolnog saslušanja. I mogu Vam reći da niko nije birao ovu Vladu do ja lično. Pregovarao sam, konsultovao se sa brojnim revelantnim institucijama, ali nikada sa Simijanovićem. I ako pitate koja je ovo Vlade najbolji odgovor je narodna”, ističe premijer.

Knežević, međutim, tvrdi da se Krivokapić sastajao sa Simijanovićem, te predložio da idu na poligraf.

“Ako se vi ne budete sretali sa njim, ja ću da podnesem ostavku. Ako se jeste sretali sa njim predlažem da vi podnesete ostavku. Osim Dritana Abazovića, sa njim se sretao i Miodrag Daka Davidović. Taj Simijanović je spoljni savjetnik u Stejt deprtmentu u ambasadi u Beču, pri misiji OEBS-a. A evo je 27. januara dobio i crnogorsku ličnu kartu, baš u danima kada je dolazio u CG”, kaže Knežević.

Knežević tvrdi da njegovi dokumenti nisu falsifikovani.

“Dobro bi bilo da vidimo sa kime je sve kontaktirao i kakav je opseg funkcionisanja on imao. Kada sve analizirate dođete do saznanja da se nije gledao samo sa DF-om i mislim Demokratama. Jasno vam je zbog čega nismo bili u vladi. Ovaj vagabundo se sastajao sa najvišim zvaničnicima Vlade CG i  predstavnicima Mitropolije crnogorsko primorske, što je veoma indikativno i opasno”, rekao je Knežević.

Sreli smo se u prolazu, DF pomaže DPS-u

Krivokapić odgovara da se možda sreo u prolazu sa Simijanovićem, kao što se srijeće sa brojnim ljudima.

“Ako želite da pravite pozorište u kući, a uzor vam je Balkanski špijun, na pogrešnoj ste adresi. DF od 4. decembra pokušava da okrene narod protiv Vlade. Ova Vlada je narodna i nikakav pokušaj DF-a, koji je stalan, neće ni ovoga puta proći. Zna se zašto ste ovu aferu napravili, kao i aferu koja je pripremljena da ja treba da budem izdajnik naroda, države i u zadnjem trenutku i crkve. Neće vam to proći, jer istina pobjeđuje”, rekao je Krivokapić.

On kaže da mogu ići na poligraf i da ga mogu skenirati kako oće.

“Ako ne želite ovu Vladu pošteno je da joj kažete ono što želite – da ona više ne treba da vlada. A to ne može da se radi ucjenama, pritiskom i izmišljanjem ovakvih afera”, istakao je premijer.

Krivokapić je rekao da smatra da oni pomažu DPS-u.

Pauza da popijete jednu

Knežević mu je nakon te konstatcije žestoko odgovorio da je on ”poslednja osoba koja može nekome da kaže da radi u korist DPS-a”.

“Vama nije smetalo da izađete sa teorijom da je zemlja ravna ploča, da saopštitite da vam je uzor Mahmud Ahmadinedžad, a sada su vam usta puna EU, protokola…”, rekao je Knežević.

Knežević je poručio premijeru da je uživao u blagodetima DPS-a, te da je dobio stan od države i ljubio ruke Radmili Vojvodić.

“Mene su hapsili, bio sam četiri mjeseca u pritvoru. Vi ste poslednja osoba koja može da kaže da ja pomažem DPS-u. Dobili ste sve od države za vrijeme Mila Đukanovića. Imate problem sa dijalogom, kada Vam se kaže istina u oči”, rekao je Knežević.

Ova Vlada, kaže Knežević, više liči na basnu nego na bajku.

“Vas ovdje čeka čitava CG da razgovarate o budžetu, ignorišete parlamentarnu većinu. Stavili ste za ministra finasija čovjeka sa kojim ste u rodbinskim vezama, koji bi inače mogao da radi na nekom šalteru u banci”, dodaje Knežević.

Poslanik DF-a kaže da mu je drago što je Krivokapić priznao da se sreo sa Simijanovićem, makar slučajno.

“Jer kod vas je sve slučajno. Prvo kod Čiče Pavićevića vičete “smrt Americi” i onda kažete to je slučajno”, dodaje Knežević.

Nakon toga premijer je počeo da dobacuje sa mjesta Kneževiću, na šta mu je poslanik DF-a rekao da tako može da priča sa svojim ministrima, sa njim ne.

“Ako treba da se napravi pauza da popijete jednu. Smanjite doživljaj. Vi bolujete od sindroma Jeljcina i ako budete okruženi sa ovakvim savjetnicima, vi nećete određivati koliko će trajati ova Vlada niti će vas iko pitati”, poručio je Knežević.

Brajović: Nijesam se mogao čudu načuditi govoru na prijemu povodom Dana nezavisnosti

Predsjednik poslaničkog kluba Socijaldemokrata Ivan Brajović u pitanju podsjeća da premijer u svojim nastupima često govori o potrebi pomirenja u Cmoj Gori, većoj transparentnosti u radu i očekivanom bržem ekonomskom razvoju.

“Ali ono što Vi i Vaša Vlada radite nije u saglasnosti sa tim riječima. Kada možemo očekivati usaglašenost između riječi i djela, jer već je prošlo devet mjeseci od parlamentarnih izbora”, navodi Brajović.

On je kazao da se nije mogao čudu načuditi govoru koji je Krivokapić održao na prijemu povodom Dana nezavisnosti.

Podsjetio je da je i Krivokapić prilikom posjete BiH posjetio navijače kluba Borac, koje zovu Lešinari.

“Nijesam vas čuo i da ste osudili napad na gospođu Nikčević, na gospodina Šukovića, na Antenu M”, kaže Brajović.

Bogdanović: RTCG plasira brutalne laži, Savjet će uskoro biti smijenjen

Predsjednik Kluba poslanika “Demokrate-Demos-Mir je naša nacija” Boris Bogdanović pitao je Krivokapića koje je sve mjere Vlada preduzela na poboljšanju uslova života i standarda penzionera, prosvjetnih radnika, zdravstvenih radnika, malih preduzetnika, lica na Zavodu za zapošljavanje i drugih društvenih grupa.

Bogdanović je kazao i da je prethodna Vlast opustošila zemlju, da je RTCG pod kontrolom Demokratske partije socijalista, te da su ostavili zemlju nespremnom da se bori sa koronavirusom.

Rekao i je i da su brutalne laži koje plasira RTCG, navodeći da će Savjet RTCG biti smijenjen u narednih nekoliko dana.

Poslanica liste “Crno na bijelo” Suada Zoronjić navodi da će sredstva koja je Vlada planirala predlogom budžeta za ovu godinu usporiti, ako ne i “zaustaviti započete infrastrukturne projekte u Bijelom Polju”.

“Da li na taj način afirmišete i pospješujete razvoj sjevera i da li je to u skladu sa strategijom regionalnog razvoja? Da li namjeravate da uskoro posjetite Bijelo Polje i upoznate se sa dinamikom realizacije infrastrukturnih projekata i njihovim značajem za stanovništvo Bijelog Polja i sjevera Crne Gore”, pitaće Zoronjić.

U ime Kluba poslanika SDP Albanska koalicija “Jednoglasno” pitanje će postaviti Fatmir Deka.

“Koliko do sada iznosi broj imenovanih funkcionera od strane Vaše Vlade? Koliko je od toga pripadnika manjinskih naroda, posebno koliko je Albanaca?”, navodi se u pitanju Deke.

Predsjednik poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće premijera kada Vlada planira da zvanično otvori i pusti u funkciju granični prelaz Zatrijebačka- Cijevna- Grabon.

Šefa Kluba poslanika Pokreta za promjene Branko Radulović zanima da li bi rebalans budžeta u trećem kvartalu doprinio početku ostvarivanja dinamičnog i dugoročnog ekonomskog razvoja i velikog investicionog ciklusa u Cmoj Gori.

Poslanici će, prije premijerskog sata, ponovo glasati o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinjanka
27.05.2021-14:55 14:55

Cus ovog jadnog Bogdanovica slusat njega kako prica nema jednog normalnog covjeka koji poslije dva minuta slusanja 100% neku bolest je dobijo svi koji su ga susali na pregled kod Doktora nalet ga bog ucinijo od CRNE GORE!

@Crnogorka
27.05.2021-15:08 15:08

RIJALITI VLADA!!!
LJEBA I IGARA !!!

Neko tamo
27.05.2021-15:35 15:35

Da cim su srbi preuzeli drzavu tu je rijaliti dje su srbi tu je rijaliti

Ha20
27.05.2021-15:47 15:47

Truli grozdovi su poceli da se raspadaju…………….

$$$
27.05.2021-16:34 16:34

Ovaj Bogdanović je načisto pukao. Toliko laži, pamfleta, drskosti… Brani neodbranjivo, brani očigledno izdajstvo Crne Gore…pih!

E Viva
27.05.2021-17:01 17:01

Nije ni lepi ni demokracki sa tako da govoris srba je dosta u Crnoj gori.

Dragana
27.05.2021-18:30 18:30

Ovo je posta rijaliti odkad ljaljo upravlja skupstinom

€€€€
27.05.2021-19:08 19:08

Bogdanovic laze sto zine a slusat njegov govor je bolest – Zoronjicka ne umije dvije sastavit njnjnjnjnjnj pola rijeci proguta i daleko bilo koga ona prestavlja !

Verica
27.05.2021-19:22 19:22

Ljaljo vodi skupstinu ka rejaliti

Fhjvf
28.05.2021-12:57 12:57

E moj knezevicu :) pa ti neznas ni zasto je ugovor potpisan u dolarskoj valuti :) :) :) vrlo si strucan vidi se :)