Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Zenka: Prvo ćemo pregovarati sa Forcom i sa DPS, dogovor može biti postignut za dan

Zenka je izričit - u koliciju će samo sa onima koji vole Ulcinj i koji su spremni da rade za grad

Lider Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka kazao je da će pregovore za formiranje lokalne vlasti u Ulcinju početi sa Forcom, a potom i sa tradicionalnim koalicionim partnerom Demokratskom partijom socijalista. Ako bude pameti i volje, kako on ističe, dogovor će biti postignut u jednom danu.

“Ne volim da pregovaram dugo. Prvi naši pregovori biće sa našom nacionalnom partijom Forca koji su nam bliži po programskim ciljevima, a nakon njih sa tradicionalnim partnerom Demokratskom partijom socijalista. Mi smo tradicionalni partneri i sasvim normalno je očekivati da sjednemo i popričamo šta nam je činiti. Ako bude pameti i volje, to ćemo završiti za jedan dan”, rekao je on.

Zenka je izričit – u koliciju će samo sa onima koji vole Ulcinj i koji su spremni da rade za grad.

“Moj prioritet je da budem sa onima koji vole Ulcinj koji su spremni da rade za grad i izvučemo ga iz blate u kojem se nalazi, a za šta smo svi odgovorni”, dodao je Zenka.

U Ulcinju je najviše glasova osvojila koalicija “Za novi početak“ koju predvodi Ura, a čine je još i SDP, SD, Albanska alternativa i Demokratska partija, koja je osvojila 14 mandata.

Lista DPS-BS osvojila je šest mandata, DUA-DS takođe šest i Forca pet mandata. U ulcinjski parlament ući će i Demokrate sa dva mandata.

Zenku nije iznenadio rezultat koalicije DUA-DS na lokalnim izborima.

“Gajio sam pozitivnost i optimizam da ćemo, na osnovu našeg rada i naše politike koju smo vodili posljednjih godina, biti prijatno izneđenje. To sam rekao i prije izbora – da ćemo biti prijatno iznenađenje za Ulcinj, a da za neke možemo biti noćna mora. Najbitnije da smo ostvarili ciljeve koje smo imali, a to je da budemo iznad pet mandata. Drago mi je da smo to ostvarili”, rekao je Zenka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve