Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Zenka: Fejzić ima pravo, manjine se nimalo komotno ne osjećaju

Predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka ističe da je reis Islamske zajednice Rifat Fejzić u pravu kada poziva na jedinstvo manje brojnih naroda sa ciljem sprečavanja daljeg izliva mržnje prema manjinama i njegov apel vidi kao dobronamjeran gest

Predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka ističe da je reis Islamske zajednice Rifat Fejzić u pravu kada poziva na jedinstvo manje brojnih naroda sa ciljem sprečavanja daljeg izliva mržnje prema manjinama i njegov apel vidi kao dobronamjeran gest.

“Ako je neko malo u javnosti Crne Gore to je reis Islamske zajednice. On nije dao nikakvu političku izjavu već je kao što mu nalaže duhovna dužnost koju ima pozvao da se samoorganizuju manjine u Crnoj Gori kako bi štitili svoj opstanak u ovoj državi. Apsolutno ne vidim nikakvu štetu od toga jer on nije pozvao na mržnju prema nekom drugome za razliku od nekih drugih vjerskih zajednica”, rekao je Zenka.

Podsjeća da je slično bilo početkom 90-ih i upozorava da smo vrlo blizu najradikalnijeg scenarija.

„Čak sada doživljavamo to da se prijeti smrću novinarima i portalima koji koliko toliko se bore da očuvaju građanski dug Crne Gore. Sve što njima ne odgovara oni proglase neprijateljem i zna se na koji način nastupaju prema tom neprijatelju. Nemojte da mislite da će da stanu na tome ako se ne sankcionišu te pojave. Oni će postajati radikalniji svakim danom sve više. Ako bude došlo do najgorega onda će biti kasno da se preduzmu mjere“, istakao je Zenka.

Odgovornost za takve pojave u društvu Zenka vidi u aktuelnoj vlasti.

„Imamo zakonsku podlogu da se sve to sankciniše. Ti zakoni postoje samo što se ne sprovode sad. Da je država na vrijeme sankcionisala te ispade ne bi se ponavljali iz dana u dan. Vlast kojoj su usta puna demokratije ništa ne radi u smjeru da se sprečavaju ove pojave. Apsolutno ništa. A izgleda da su jedva čekali da ispolje tu mržnju prema manjinama i poslali poruke od kojih se manjine nimalo komotno ne osjećaju“, zaključio je Zenka u izjavi za Gradski portal.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bravo
12.08.2023-21:59 21:59

Sve ste istinu rekli gospodine Zenka!

Backovic E.
13.08.2023-13:59 13:59

Gosp. Zenka Reis Fejzic ima pravo 100%. Ali dopustite da nije njegovo da se u javnom prostoru bavi par excellence politickim temama!! Eto brate vas politicara pa se dogovarajte,…….a bogme se imate o cemu dogovarati. Potisnite vlastite sujete, ega, oholosti pa i netrpeljivosti. Vrag je odnio salu! Svi zajedno za CG. Jer ako se zlo dogodi bez dileme prvo ce stradati manjine. Borite se za gradjansku CG, jer jedino u takvom okruzenju nema manjina i vecina, ima jedino gradjana jednakih i pred Bogom i pred zakonom!!sretno!!