Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Zenka: Ako se ovako nastavi Crnogorci će se pitati đe im je rep

''U Crnoj Gori se već dvije godine sprovodi hajka protiv manje brojnih naroda, a ubrzo će i protiv Crnogoraca''

Crnogorci danas žive sudbinu Albanaca iz 90-ih godina, ocijenio je predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka, u emisji “U sred srijede” Gradske RTV.

“U Crnoj Gori se već dvije godine sprovodi hajka protiv manje brojnih naroda, a ubrzo će i protiv Crnogoraca”, uvjeren je Zenka.

Dodaje da već dvije godine aktuelna vlast otvoreno radi protiv Crne Gore, te da je kreirana atmosfera protiv manjina i osvetoljubljiva namjera prema državotvornim činiocima.

“Ja sam doživio u zadnjih 40 ili 50 godina jednu medijsku hajku protiv moga naroda. Od 81. godine pa na ovamo do 98. godine, mi smo maltene bili prikazani kao ljudi sa vučjim zubima, kao da smo pećinski ljudi, a ne kao istina, da ja potičem iz jednog grada koji ima 2500 godina dugu tradiciju, istoriju”, kazao je Zenka.

Crnogorci danas, kaže, prolaze ono što su već iskusili manje brojni narodi.

“Na jednom međunarodnom skupu, bio je i naš pisac Đerđ Fišta, čuveni frat. Nakon jedne objave u evropskim novinama, on je zvaničnicima Evrope rekao da neće da sjedi, dok mu ne budu izbušili rupu za rep. I svi su mislili da se ovaj šali sa njima. ‘Ne, rekao je on. Gospodin iz Srbije je rekao da mi Albanci imamo rep, pa pošto mi rep smeta da sjedim, daj izbušite mi jednu rupu’. Doći ćemo i do toga za koju godinu, ako budu ne daj bože, uspjeli u ovome, da će Crnogorci , kada im se bude spominjalo ime, da gledaju đe im stoji rep, a đe rogovi. Takav prikaz imamo protiv jedne čitave nacije. Bez ikakvog obzira, brišemo jednu naciju da postoji”, objašnjava Zenka.

Dovoljno je, ističe, obratiti pažnju na retoriku, folklor i tekst pjesama koje se ovih dana pjevaju na sportskim događajima.

“Pitanje je da li je došlo vrijeme da se tekstovi svih tih pjesama, primijene u praksi”, poručuje Zenka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
04.11.2022-10:22 10:22

Imate pravo gospodine Zenka..albanci i crnogorci imaju jednog..najprimitivnijeg neprijatelja..–a to su srbijanci ..
u ovom slucaju,treba dobro razmisliti kako cemo se od jedne..neo-fasisticke organizacije odbraniti..

CG..i njeni politicari su previse spavali..odlagali..sve po evropskom..zato stojimo dje stojimo..dje nam je moc i inteligencija..???