Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Zeković: Odbrana i posljednji dani pokazuju karakter odlazeće vlasti

Kako je kazao, danas su odlazećom vladom najrazočaraniji upravo oni koji su je izabrali i podržavali

Karakter odlazeće vlade najbolje pokazuje njena “odbrana i posljednji dani”. Bolesna vezanost za funkcije “eksperata i apostola”, najjasnije odslikava prirodu onih koji su na posao došli taksijem, a što je predstavljeno kao vrhunac demokratskog dostignuća, naveo je u saopštenju Bojan Zeković, potpredsjednik SDP.

“Od početnog entuzijazma, kada je želja za promjenama mnoge spriječila da vide pozadinu svega, nakon godinu dana prevara, uspjeli su razočarati i one koji nijesu očekivali ništa više od prekida loših praksi bivše vlasti i elementarne političke pristojnosti. SDP, iako je bila opozicija i bivšoj vlasti, nije prihvatila poziv da bude dio sadašnje, već je od samog početka ukazivala na greške, nerijetko i lošu namjeru aktuelne većine. Nažalost, vrijeme je pokazalo da smo bili u pravu”, naveo je on u saopštenju.

Kako je dodao, danas su odlazećom vladom najrazočaraniji upravo oni koji su je izabrali i podržavali.

“Promjena lose vlasti, kao suština demokratije, zloupotrebljena je i iskorišćena za pokušaj podvođenja Crne Gore tuđim intersima i povratak u prošlost, dok su zloupotrebe vlasti ne samo nastavljene, već i unaprijeđene. Umjesto da promjena vlasti obezbijedi smirivanje tenzija, one su nikada izraženije, upravo zbog pokušaja vlade da uruši građanski i sekularni karakter Crne Gore i njenu suštinsku nezavisnost. Potpuno paralisane evropske integracije, pad investicija, rast broja nezaposlenih za 12.000 u trenutku kada EU bilježi najveću zaposlenost u zadnjih ¼ vijeka, pravosudni sistem u VD stanju ili disfunkcionalni rezultat su jednogodišnjeg služenja tuđim interesima”, naveo je Zeković.

Kako je kazao, “nadamo se da će iz svega što nam se dešavalo svi izaći pametniji”.

“Bivša vlast uvidjeti i javno priznati sopstvene greške koje su dovele do ovakve većine, a konstituenti dosadašnje većine priznati stratešku pogrešnost dosadašnjeg djelovanja”, zaključio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve