Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeković: Korejski dupli pas između koalicionih partnera PES-a i DF-a, od dinara i rubalja do kriptovaluta

On kaže da se može složiti kako je ovo namještaljka, ali namještaljka koju su iscenirale obje strane

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za poslanika u Skupštini na listi “SDP – Za našu kuću” Bojan Zeković komentarisao je jučerašnju “lažnu raspravu” između koalicionih partnera Milojka Spajića (Pokret Evropa sad) i Milana Kneževića (Demokratska narodna partija) koji je ujedno i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost.

“Dio crnogorskih zvaničnika navodno je primio pisma od bivšeg „kralja kriptovaluta“ Koreanca Do Kvona u kojem on optužuje Milojka Spajića za, kako kaže Knežević, uzimanje mita te pomaganje u skrivanju 40 milijardi eura teških prevara. Spajić i Milović se pak brane da ih optužuju advokati kotorskih klanova i da je sve namješteno”, smatra Zeković.

On kaže da se može složiti kako je ovo namještaljka, ali namještaljka koju su iscenirale obje strane.

„Lažne optužbe i svađe po medijima su već pokazana taktika koalicionih partnera. Korejski dupli pas između Spajića i Kneževića već je viđena igra koja ovog puta neće proći. Ako ni zbog čega drugog, a ono što se njihovom partneru u Podgorici Vladislavu Dajkoviću teško sa dinara i rubalja prebaciti na eterium, cardan ili dogecoin“, rekao je Zeković.

Prema njegovimriječima, obavještajni polusvijet, po već viđenom receptu, vadi predizborne optužbe kako bi neko ispao žrtva, a već sjutra će ti isti koji se prozivaju zajedno na koalicionom sastanku u Podgorici, Pjevljima i Danilovgradu dogovarati podjelu plijena. Isto su radile i Demokrate koje su pravile performanse da je Abazović uzeo 21 miliona eura od kriminalaca, a on odgovarao da Bečić ‘prikriva ubice’ Duška Jovanovića, pa se danas „hrabro“ drže za ruke. Teško je vjerovati da vam neko smješta kriminalno djelovanje, a vi ostajete sa njim u koaliciji.

“Dakle ili je dupli pas između Kneževića i Spajića ili će Spajić raskinuti partnerstvo sa onim za koje tvrdi da ga želi poslati u zatvor zbog podmetnutog kriminala”, ističe Zeković.

Takođe, dodaje, ne zanimaju nas vaša predizborna razigravanja, već odgovori na dva pitanja – zašto ste i dalje u koaliciji u Podgorici, Pjevljima i Danilovgradu i da li je na državnom nivou glas za Spajića, glas i za Kneževića, Dajkovića i Milačića, istakao je Bojan Zeković te pozvao specijacijalno tužilaštvo da odbrani javni prostor od ovakvih igara.

„Neka pozovu na saslušanje sve koalicione partnere da ponude dokaze ili da konačno prestanemo s igrama uoči svakih izbora“, rekao je Zeković.

On je za kraj takođe naglasio da SDP u trećini vijeka svog postojanja nije imao nijednu ovakvu aferu, dok nove partije – samozvane „borce protiv kriminala“ – svako malo specijalno tužilaštvo, ili oni jedni druge optužuju za kriminalno udruživanje.

“Ovakvo neodgovorno ponašanje dokazuje da je jedino SDP garant izgradnje Crne Gore, sa jakim institucijama i društva okrenutog zapadnim demokratijama, a ne istočnim despotijama”, zaključuje Zeković

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve