Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

ZBCG traži mjesto predsjednika parlamenta i dva važna ministarstva

Pregovori će biti nastavljeni narednih dana kada se očekuje i konačan dogovor

Lideri saveza “Za budućnost Crne Gore” (ZBCG) na sastanku sa predstavnicima Demokratske Crne Gore i Pokreta Evropa sad tražili su manje resora i funkcija nego što im je ponuđeno, objavio je portal Javnog servisa rtcg.me.

ZBCG je tražila mjesto predsjednika parlamenta i dva važna ministarstva, a koja nemaju veze sa sektorom bezbjednosti. Nezvanično je portalu Javnog servisa potvrđeno da su saopštili kako nijesu zainteresovani za dva mjesta potpredsjednika u parlamentu i funkciju potpredsjednika Vlade.

I pored određenih nesuglasica, svi akteri pregovora su zadovoljni jer je došlo do kakvih takvih pomaka u pregovorima.

Po pisanju portala rtcg.me, čini se da je jedino goruće pitanje mjesto predsjednika parlamenta, za koje u ZBCG smatraju da pripada njima shodno rezultatu koji su postigli na parlamentarnim izborima. Rečeno je da će pregovori biti nastavljeni narednih dana kada se očekuje i konačan dogovor.

U toku su konsultacije predsjednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića sa predstavnicima političkih partija oko formiranja nove vlade.

Tokom prethodne sedmice PES je obavio prvi krug razgovora sa predstavnicima koalicije Za budućnost Crne Gore, Demokratskom Crnom Gorom, Socijalističkom narodnom partijom i Demosom. PES je razgovarao i sa predstavnicima Albanskog foruma, Albanske alijanse, Hrvatske građanske inicijative i Bošnjačke stranke.

Iz PES-a su nakon obavljenih razgovora rekli da je postignut visok nivo saglasnosti o početnih deset principa za formiranje vlade koje je predložilo predsjedništvo te stranke kao i da će razmotriti sugestije koje su dobili.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve