Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

ZBCG: Spajić sa nama vodio lažne pregovore, Milatović da se oglasi povodom vraćanja DPS-a na vlast

Koaliciji ZBCG je, po njihovim riječima, veoma važno da zna da li je ovo samostalna akcija lidera PES-a i samo njegov izbor ili je to ''partijski podržao i Milatović, koji je nakon izbora za predsjednika Crne Gore zadržao visoku partijsku funkciju''

Za budućnost Crne Gore (ZBCG) poziva predsjednika države i jednog od lidera PES-a, Jakova Milatovića da se javno oglasi i odredi prema sve izvjesnijem pokušaju prekrajanja izborne volje od strane mandatara Milojka Spajića kroz vraćanje DPS- a na vlast preko njegovih trodecenijskih partnera, naveli su iz te koalicije u reagovanju na navode iz Pokreta Evropa sad.

Koaliciji ZBCG je, po njihovim riječima, veoma važno da zna da li je ovo samostalna akcija lidera PES-a i samo njegov izbor ili je to “partijski podržao i Milatović, koji je nakon izbora za predsjednika Crne Gore zadržao visoku partijsku funkciju”.

“Spajić, za razliku od Milatovića koji je postao predsjednik uz našu podršku, nije dobio mandat za sastav Vlade od nas, nego Milatovića. Bez ikakvih kalkulacija i ucjenjivanja, bezrezervno i snažno, ZBCG je ne samo podržala drugoplasiranog iz prvog kruga predsjedničkih izbora Jakova Milatovića, već je u tu podršku uključila svu stranačku infrastrukturu, i nasi glasači su dominantno doprinijeli pobjedi nad Milom Đukanovićem”, saopštili su iz ZBCG

Tada je, podsjećaju, većina političkih stranaka i lidera koje mandatar  Spajić vidi u svojoj vladi podržala Mila Đukanovića i, kako kažu, “aktivno učestvovala u kampanji protiv predsjednika Milatovića”.

“Između ostalog, Milatović je 5. aprila ove godine jasno saopstio da ,,za Bošnjačku stranku nece biti mjesta u novoj vladi”. To je rekao Milatović, a ne ZBCG. Obzirom da je predsjednik države Jakov Milatović nakon sprovedenih konsultacija dao mandat za sastavljanje vlade svom stranačkom kolegi, Milojku Spajiću, s punim pravom mu se javno obraćamo jer vjerujemo da u njegovoj ličnosti osim političkih vještina postoje moralne norme ispod kojih nije spreman da se sroza zbog ogoljenog interesa”, dodaju iz ZBCG.

Navode  da je Spajić sve vrijeme vodio “lažne pregovore s koalicijom ZBCG”, a posebno onda kada su razgovori nastavljeni bilateralno, na nivou mandatar i koalicija ZBCG.

“Kada je shvatio da smo mi spremni da uđemo u vladu, pa i da prihvatimo ponudu koju učini javnom, čak i onu minimalnu sa kojom ne bi bilo zadovoljna većina naših clanova koji su Milatovica podrzali na predsjednickim izborima, on je počeo da se poziva na uputstva njemačke ambasade i na neke obostrane potrebe koje imaju on i ta ambasada. I umjesto da nam da konačnu ponudu, javno ili pisanim putem kako smo dogovorili, otrčao je da se dogovara sa partijama koje jedva čekaju novi angažman sa DPS-om”, dodaju iz te koalicije.

Poručuju da se “izdaja narodne volje nikome nije isplatila”.

“Iako mnogi misle da je u politici sve dozvoljeno, od promjene stavova do promjene političkih dresova, jedno je sigurno – izdaja narodne volje se nikad nikom nije oprostila, niti isplatila. Zato i želimo da čujemo stav Jakova Milatovića, da li on podržava povratak DPS-a na vlast, i da li smatra da bi i on i Milojko Spajić dobili one hiljade glasova građana željnih pravde, da su znali da će sa ovako najavljenom vladom biti najsrećniji Milo Đukanović”, zaključuju iz ZBCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jeyenjin
24.08.2023-11:26 11:26

.mislite sada davmi nagrafjeninod putina i pstruseva naj vidim ordenjem, njihovi agenti mogu biti u vlasti.Da unistite drzavu.Tacno. u 30 gofina cvetai je kriminal i korupcija.Ali stvorwna je fezava uslo se u nato.Kod vay isto pojacan krimi sl j korupcija zaposlio vampresednik borfa 1000radnika u eps sverc cigara i narkotika porastao a drzavni nrprijatelji. Hteli yte mesto dkupstine ne sto vam je sto vam je stalo.negonp verljive ingormacije srbima i rudima da odajwte.Vi ste re.etilacki faktor bakkana.i nikad necetw uci u vlafu jwr hocwte fa ruditw yvoju drzavu.

RIR
24.08.2023-12:12 12:12

…ne brinite gosp.Pipune ,obojica su -na vasem pol.putu…sprovode “upustva “vaseg i njihovog AV,AV AV -a !…