Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

RAJOVI SNOVI PRED OSTVARENJEM, ZBCG: Mandić kandidat za predsjednika Skupštine

''Finalna verzija sporazuma koji definiše raspodjelu resora u novoj vladi tek treba da bude usaglašena''

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kandidat je za predsjednika Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” (ZBCG).

To javlja Radio Crne Gore, a ističu i da finalna verzija sporazuma koji definiše raspodjelu resora u novoj vladi tek treba da bude usaglašena.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin rekao je za Radio Crne Gore da ne vidi zašto bi se neko protivio kandidaturi Mandića za predsjednika parlamenta.

”To i pripada koaliciji “Za budućnost Crne Gore” a ta koalicija će suvereno odlučiti ko će to biti, da i će biti gospodin Andrija Mandić ili neko iz te koalicije, to je već unutrašnja stvar koalicije ZBCG”, kazao je Dobričanin.

On je naglasio da podjela ministarstava još nije konačna.

”To još do detalja nije ispregovarano, i to će se u narednim danima, vrlo brzo, finalizovati. Nadamo se da ćemo imati novu vladu do kraja ovog mjeseca ili već početkom novembra”, naveo je Dobričanin.

Nacrt sporazuma koji je mandatar Milojko Spajić ponudio partijama, potencijalnim konstituentima, prihvatljiv je za sve, potvrdio je Dobričanin.

”Suštinski, mislim da smo se svi saglasili da je taj sporazum korektan”, rekao je Dobričanin.

Učesnici pregovora saglasni su i da treba pozvati GP URA u razgovore o vladi.

”Treba pregovarati sa svim subjektima koji su 30. avgusta pokazali kapacitet da sruše DPS sa vlasti”, naveo je Dobričanin.

On kaže da ne misli da su ambasadori uticali na formiranje vlade.

”Ako smo suverena država vladu treba da pravimo kako građani hoće, ako nijesmo, neko treba da izađe i to da kaže”, rekao je Dobričanin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Labud
14.10.2023-03:06 03:06

Pi na što smo došli mi Crnogorci-jedni za pare i titule loču otrcano srpstvo Srbije a ostali drhte od straha.Bar mi Crnogorci znamo da niko nikome ne pomaže ako se i sam ne brani.Pa ovakvo stanje je za nas ostarale Crnogorce-raj,da umremo s ponosom za svoju đecu i Majku Crnu Goru.

COL
14.10.2023-09:45 09:45

Ako vojvodu izaberete za predśednika skupštine možete slobodno preimenovati Crnu Goru u VOJVODINA…

Zzzzzzzzzzzzzzzz
14.10.2023-10:05 10:05

Ovo je dobro—- narod se nece osvestit pre no sto vidi rana pipuna ljalja kvona i dritana da su vlast sa istaknjtom zastavom mrtvacke glave oni cak ne znaju da su cetnici strana vojska—- zato je ovo dobro pocetak kraja!!!!!!