Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Zakonodavni odbor ipak sjutra o predlogu za skraćenje mandata Skupštini

Predsjednica Odbora, Maja Vukićević na početku sjednice saopštila je da Đukanović nije mogao da danas prisustvuje sjednici, pa će se o ovoj tački raspravljati sjutra

Zakonodavni odbor nije danas raspravljao o predlogu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića za skraćenje mandata 27. saziva parlamenta. Predsjednica Odbora, Maja Vukićević na početku sjednice saopštila je da Đukanović nije mogao da danas prisustvuje sjednici, pa će se o ovoj tački raspravljati sjutra.

”Obaviještena sam da danas neće moći da prisustvuje odboru, ali da bi to vjerovatno mogao da učini sjutra pa ćemo je za sjutra i odložiti”, kazala je Vukićević.

Đukanović je u obrazloženju predloga koji je uputio prošle sedmice naveo da se nijesu stekli uslovi da mandat za sastav Vlade povjeri lideru Demosa Miodragu Lekiću.

Kako je rekao, konsultativni proces je jasno pokazao da nema osnova da se u Ustavom predviđenom roku predloži mandatar koji bi obezbijedio podršku u Skupštini za sastav 44. Vlade Crne Gore.

“Skraćenje mandata Skupštini najoptimalnije rješenje u datoj političkoj situaciji, i da je u najboljem interesu svih građana Crne Gore, jer se time otvara mogućnost za organizovanje prijevremenih parlamentarnih izbora u sto kraćem roku”, smatra Đukanović.

To će, smatra je ocijenio, omoguciti izbor Vlade koja će djelovati u punom kapacitetu.

Đukanović je naglasio da regionalni globalni kontekst i političko – bezbjednosni izazovi, ekonomski i finansijski problemi Crne Gore, posebno u energetskom sektoru, zdravstvu i drugim oblastima, zahtijevaju kompetentnu, odgovornu i efikasnu Vladu.

“Vjerujem da se do takve Vlade moze doći jedino odiukom građana na izborima”, ocijenio je Đukanović.

Crnogorski parlament će o predlogu Đukanovića raspravljati na sjednici koja je zakazana za petak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve