Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Zajedno gradimo Kolašin: Demokrate crpe lokalni budžet i dodjeljuju poslove svojim partijskim aktivistima, članovima i simpatizerima

''Ovakvo ponašanje je dokaz da su prethodne, navodno, loše prakse protiv kojih su se Demokrate borile ne samo nastavljene, već za njihovog mandata podignute na jedan viši nivo bezobzirnosti, bahatog i nezakonitog ponašanja koje šteti kako zaposlenima lokalne uprave tako i građanima Kolašina''

Da je bivši predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović pored spoljašnjeg izgleda Spomen doma, za koji je tokom svog mandata potrošio preko 300.000 eura uz ugovorenih dodatnih 400.000 eura, brinuo i o unutrašnjosti istog dokazuje najnovija, kako je saopšteno, dokumentacija koju je njegov nasljednik dostavio na zahtjev odborničkog kluba Pokreta Zajedno gradimo Kolašin.

“Naime, bivši predsjednik a sadašnji ministar je nepuna dva mjeseca nakon stupanja na dužnost, u februaru 2023. godine uputio dopis, jednom od kolašinskih investitora, tražeći donaciju od 15.000 eura u svrhu sanacije unutrašnjosti Spomen doma sa akcentom na kancelarijski prostor lokalne uprave”, navode iz Pokreta Zajedno gradimo Kolašin.

Nekoliko dana kasnije, između lokalne uprave i investitora je, dodaju, zaključen Ugovor o donaciji za radove na adaptaciji (jedne) kancelarije u zgradi Spomen doma na iznos od 12.500 bez PDV-a.

Vladimir Martinović poznatiji kao ”balvan”, ”osvrtaj” i ”šega”: Novcem od donacije renovirao svoju kancelariju

“Od dobijenog novca bivši predsjednik Martinović je prionuo na adaptaciju čijeg drugo nego svog kabineta, iako su ostale kancelarije u zgradi lokalne uprave, koja godinama kuburi sa prokišnjavanjem, vlagom i buđi, bile u mnogo gorem stanju i zahtijevale hitniju intervenciju”, navode u saopštenju.

Kako se, dodaju, investitor obavezao da izvrši direktnu uplatu donacije izvođaču radova nije bilo potrebe raspisivati javni tender, te tako da posao u direktnoj pogodbi dobija firma Koncept K DOO iz Podgorice čiji je izvršni direktor Dženan Kolić, bivši poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore, bivši član Savjeta Agencije za vazduhoplovstvo i sadašnji partijski drug ministra Martinovića.

“Iako je novac iz donacije mogao biti iskorišćen na pametniji način, bivši predsjednik je odlučio da u zgradi Spomen doma, koja je zrela za temeljnu višemilionsku rekonstrukciju, uredi samo svoj kabinet odmah po stupanju na dužnost i da izvođenje tih radova dodijeli kome drugom do svom partijskom drugu i kolegi iz Demokrata”, navode iz Pokreta Zajedno gradimo Kolašin.

Ovo je, poručuju, samo nastavak prakse lokalnog odbora Demokrata da crpi lokalni budžet i dodjeljuje poslove svojim partijskim aktivistima, članovima i simpatizerima, počevši od posla na održavanju lokalnih puteva, čišćenju parkinga na Ski-centru 1600, nezakonitog povećanja zarade direktorima, do adaptacije kancelarije predsjednika i „mazanja“ Spomen doma bez konzervatorskog projekta.

“Ovakvo ponašanje je dokaz da su prethodne, navodno, loše prakse protiv kojih su se Demokrate borile ne samo nastavljene, već za njihovog mandata podignute na jedan viši nivo bezobzirnosti, bahatog i nezakonitog ponašanja koje šteti kako zaposlenima lokalne uprave tako i građanima Kolašina”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve