Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović-Stanković pita: Ko je i zašto donio rješenje kojim je dječiji dodatak ukinut djeci sa posebnim potrebama?

Podsjetila je da se djeca dijele na dvije grupe - mlađih maloljetnika do 14 godina i starijih godina od 14 do 18 godine

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković upitala je ko je i zašto donio rješenje kojim je dječiji dodatak ukinut djeci sa posebnim potrebama.

– Kad smo već toliko dobrodušni da dijelimo dječije dodatke zašto je djeci sa posebnim potrebama isti ukinut? Upravo sam dobila informaciju od jedne porodice koja ima dijete sa posebnim potrebama koje je navršilo 16 godina, da im je stiglo rješenje o ukidanju dječijeg dodatka. Svi znamo da se po zakonu djeca tretiraju do 18 godine. Zanima me, zašto je posebnim rješenjem ovoj porodici, a sigurno je i drugima, ukinut dječiji dodatak – upitala je Vuksanović-Stanković u parlametnu.

Podsjetila je da se djeca dijele na dvije grupe – mlađih maloljetnika do 14 godina i starijih godina od 14 do 18 godine.

– Stoga, neka nam neko iz vladajuće većine objasni ovaj slučaj, pošto se zalažemo za dječije dodatke. SDP će uvijek podržati zakonska rješenja  koja su u interesu djece, makar to bilo i 30 eura – poručila je Vuksanović-Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve