Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković: Hitno organizovati sastanak predstavnika parlamentarnih partija

Vuksanović Stanković je istakla da je obaveza svih političkih subjekata da pokažu maksimalan stepen društvene odgovornosti i djelovanje prilagode postojećoj situaciji, tako da svaka društvena aktivnost u zemlji, pa i politička, mora biti u funkciji osnovnog cilja – sprječavanja pojave virusa i zaštita zdravlja naših građana

U okolnostima nastalim usljed opasnosti od pojave i širenja korona virusa, smatram neophodnim da se u najkraćem roku održe konsultacije predstavnika svih parlamentarnih političkih subjekata, kako bismo razmijenili mišljenja o socio-ekonomskom i političkom životu u novonastalim okolnostima,  navela je predsjednica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković u pismu upućenom predsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

foto SDP

Vuksanović Stanković je istakla da je obaveza svih političkih subjekata da pokažu maksimalan stepen društvene odgovornosti i djelovanje prilagode postojećoj situaciji, tako da svaka društvena aktivnost u zemlji, pa i politička, mora biti u funkciji osnovnog cilja – sprječavanja pojave virusa i zaštita zdravlja naših građana.

“Potpuno je jasno da se Crna Gora, kao uostalom i skoro čitava Evropa, nalazi u izvanrednim okolnostima u kojima je apsolutni prioritet zdravlje ljudi, sprječavanje ili ograničavanje posljedica pandemije korona virusa”, naglasila je predsjednica SDP.

U takvim situacijama, dodala je, moraju pokazati maksimalnu odgovornost i spremnost da kao politička zajednica i politički subjekti zaborave na sve razlike i budu odgovorni prema svim građanima.

“Crna Gora se može pohvaliti da je u bliskoj prošlosti, kroz odgovornost svojih političkih subjekata, znala da odgovori izazovima koji su iziskivali jedinstvo i stavljanje po strani svih razlika”, navela je Vuksanović Stanković.

Zato očekuje da svi zajedno daju skroman doprinos zajedničkom cilju, olakšavajući na taj način i sprovođenje mjera propisanih od strane države, koje u ovom trenutku moraju biti apsolutni prioritet svih u Crnoj Gori.

“Predsjedniče Vlade cijenim da ćete ovaj moj predlog razmotriti s posebnom pažnjom i organizovati sastanak u najkraćem roku”, poručila je Vuksanović Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve