Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Vuksanović: Nisam spreman žrtvovati vrijednosti hrvatskog naroda zbog ministarskog mjesta

Ovih dana, dodaje on, kad Hrvatska slavi oslobođenje od velikosrpske agresije vidi se dvoličan odnos pojedinih političara iz Crne Gore prema Hrvatskoj

Ovih dana traje intenzivna medijska i paramedijska kampanja protiv mene, a zbog čestitke koju sam uputio za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Do sada sam uvijek čestitao sve državne blagdane Crne Gore i Hrvatske. Radiću to i ubuduće, bez obzira na uvrede i prijetnje koje primam, kazao je Adrijan Vuksanović, predsjednik HGI i poslanik u Skupštini Crne Gore.

“Rat u Hrvatskoj nije počeo Olujom, već je završio Olujom. Oluja nije uzrok, već posljedica. Svaki rat ima nevine žrtve i u tome je jedna od njegovih tragičnosti, a najveći krivac je onaj koji ga je započeo. Politika Slobodana Miloševića koja živi svoje proljeće u Crnoj Gori, donijela je ogroman broj žrtava od Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova. Najviše je unazadila samu Srbiju i njen narod”, kazao je Vuksanović.

Kako je istakao, nije Hrvatska vojska bombardovala Kruševac, Čačak ili Beograd, nije prešla srpsku granicu, već obratno.

“Građani Srbije su cvijećem ispraćali tenkove tzv. JNA u osvajačke pohode na međunarodno priznatu Hrvatsku. Nakon četiri godine protjerivanja, ubijanja i maltretiranja nesrpskog stanovništva na prostoru tzv. Krajine i nakon što je srpsko rukovodstvo odbilo sve mirovne ponude (uključujući i nakaradni plan Z – 4) Hrvatska je imala prirodno, legitimno i legalno pravo da oslobodi svoj teritorij i donese slobodu svojim građanima. Za svako poštovanje je 10000 Srba koje je branilo svoju domovinu Hrvatsku od agresora iz Beograda. Uspjeh Vojno redarstvene akcije Oluja spriječio je da se u zaštićenoj zoni Bihać ne desi još jedna Srebrenica i još jedan genocid”, ističe Vuksanović.

Ovih dana, dodaje on, kad Hrvatska slavi oslobođenje od velikosrpske agresije vidi se dvoličan odnos pojedinih političara iz Crne Gore prema Hrvatskoj.

“Rado u službenim susretima izražavaju zahvalnost Hrvatskoj zbog njenog više nego partnerskog ponašanja i izuzetne pomoći u integracionom procesu prema Evropskoj uniji, ističu kako žele graditi najbolje susjedske odnose, a osporavaju joj pravo na obranu svojeg naroda i teritorijalnog integriteta, nazivajući oslobođenje zločinom. Tako se ne daje doprinos jačanju međudržavnih relacija, već se demonstrira licemjerje i neiskrenost”, kazao je Vuksanović.

Zatim je poručio.

“Svima onima koji govore da mi nije mjesto u vladi zbog stavova koje iznosim, ističem da nisam spreman žrtvovati vrijednosti hrvatskog naroda zbog ministarskog mjesta. Oni koji osporavaju pravo Hrvatima na slobodu i vlastitu državu nisu moje društvo. Ne ulazi se u vlast s onima koji na dan kada srebreničke majke sahranjuju svoju djecu organiziraju koncert u istoj Srebrenici. Mirne savjesti odričem se takve vlasti i ne treba mi. Hrvatski narod dobro razumije Crnu Goru, jer se ona danas suočava s onom politikom s kojom se Hrvatska suočavala devedesetih godina. HGI ostaje vjerna svom nacionalnom biću i svojoj Crnoj Gori. To su kategorije oko kojih se ne pregovara”, poručuje Vuksanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ante
07.08.2023-11:24 11:24

Bravo Adrijane, budući predsjedniče Crne Gore!

Merlin
07.08.2023-13:21 13:21
Reply to  Ante

Ahahaha, nemate bukvalno nikakvih šansi u srpskoj Sparti. Vi ste šaka jada kojeg nema ni 0,05% u CG …Btw, Vuksanović je Srbin katolik…