Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović: Još nemamo naznake gdje ova Vlada ide, nijesmo razmatrali opciju da rekonstrukcijom postanemo dio izvršne vlasti

Konstatuje da su građani željni promjena koje su gledali u predizbornom vremenu i to je, kako dodaje, ono što je najveće iskušenje za Vladu čija je kičma PES sa svojim programom Evropa sad 2 koji je, kako kaže, dosta mistificiran i ima dosta nepoznanica

Predjsednik HGI-a Adrijan Vuksanović saopštio je za Antenu M da je 100 dana rada Vlade mali vremenski period da bi se ona adekvatno ocijenila.

Konstatuje da su građani željni promjena koje su gledali u predizbornom vremenu i to je, kako dodaje, ono što je najveće iskušenje za Vladu čija je kičma PES sa svojim programom Evropa sad 2 koji je, kako kaže, dosta mistificiran i ima dosta nepoznanica.

Vuksanović navodi da Vladi najviše zamjera na njenoj netransparentnosti.

– Nemamo još jasne naznake gdje ova Vlada ide. Svjedoci smo i činjice da samim činom njenog izglasavanja u ranim jutarnjim satima doslovno odmah je krenula i priča oko njene rekonstrukcije, što znači da i oni koji je podržavaju nisu zadovoljni postojećom konstalacijom, a s druge strane ako se Vlada sve vrijeme bavi tim temama, zapravo bavi se samom sobom, što nije dobro jer Vlada treba da kreira i vodi društveno-političke procese i to je ono što sigurno da nije dobro. Ne želim biti neobjektivan, ne želim biti politikant, pa ću ovdje istaći da je dobro što smo u mnogim institucijama izašli iz VD stanja, dobro je što smo izbjegli sivu listu Manivala i to je dobro, ali ako ćemo biti do kraja realni, treba reći da je i opozicija u dobroj mjeri sudjelovala u svemu tome i dala svoj doprinos – kazao je Vuksanović.

Osvrući se na sjednicu Odbora za odbranu i bezbjednost, lider HGI kaže da je polemika bila uznemiravajuća te da smo imali priliku da vidimo mnogo toga što nije dobro. Govoreći o odnosu između čelnika vladajuće većine Vuksanović kaže da smo na sjednici odbora imali priliku da vidimo da su pojedine relacije antagonizirane.

– Vidimo da se mnogo toga lomi, da su velika neslaganja upravo kod tog sektora, sektora bezbjednosti. Mislim da će to i dalje opterećivati izvršnu vlast, ali na njima je koji imaju legitimnu moć, koju su dobili zahvaljujući izborima i postizbornim koalicijama, da taj proces dovede do kraja i da se posvete onome što su obećavali građanima u izbornom vremenu – istakao je on.

Premijer Milojko Spajić skoro je izjavio da je pobornik toga da rekonstrukcijom neke partije koje nijesu potpisnice Sporazuma postanu dio izvršne vlasti. Upitan da li su razmatrali tu opciju, Vuksanović odgovara da nijesu

– Mi smo od samog početka, kada je krenuo proces pregovaranja, imali jasne stavove zasnovane na ideološkim i političkim principima i mi od svoje konzistentnosti nećemo odstupiti. U ostalom, zahvaljujući upravo tim vrijednostima, postali smo prepoznatljivi na političkom tržištu i na račun toga smo zavrijedili izvanredan izborni rezultat – zaključio je Vuksanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve