Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Vuksanović: Krapović je za ratna dešavanja i logor Morinj mogao okriviti raspored planeta u kosmosu ili horoskop

''Radi se o jednoj opasnoj relativizaciji dešavanja devedesetih godina, u kojoj se želi sakriti agresor, a žrtvi objašnjavati da ona zapravo nije žrtva''

Poslanik i lider HGI-ja Adrijan Vuksanović okarakterisao je kao opasnu relativizaciju tragičnih dešavanja devedestih godina stav ministra odbrane Dragana Krapovića da je ”ono što se desilo u logoru Morinj, posljedica rata u bivšoj Jugoslaviji, a ne velikosrpske ili velikocrnogorske agresije”.

”Mogla je ta izjava ministra Krapovića biti još i gora. Mogao je da u tom stilu kaže i da za tragična dešavanja zapravo krivi meteorološki uslovi tih godina, raspored planeta u Kosmosu ili horoskop. Radi se o jednoj opasnoj relativizaciji dešavanja devedesetih godina, u kojoj se želi sakriti agresor, a žrtvi objašnjavati da ona zapravo nije žrtva”, kazao je Vuksanović za Antenu M.

Ranije danas šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman kazao je, povodom izjave Krapovića, da ”bez suočavanja s nedavnom prošlošću, Crna Gora ne može postati ravnopravna članica Evropske unije, ni biti vjerodostojni NATO saveznik”.

”Izjave poput Krapovićeve ne doprinose dobrosusjedskim odnosima Crne Gore i Republike Hrvatske, i u tom pogledu je izjava ministra Grlića Radmana sasvim u skladu sa istinom koju moramo i nakon 30 godina dokazivati i objašnjavati”, rekao je Vuksanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
28.12.2023-16:18 16:18

…tako je dobri Adrijane !
koliko nas građane potcjenjuje ,misli da mi nista neznamo i “slano ne jedemo”…
kuku nama kad nam je ovako Ministar odbrane ovako potkovan… lijepo bi biločuti što misli za Srebrnicu pa da zaokružimo srbočetničko mudrovanje “Demokratsko”

Znam
28.12.2023-17:18 17:18

Krapovic je stara veliko srbenda to isto misli i za srebrnicu ….

Dragan PV
28.12.2023-18:11 18:11

Razlika je velika i ne ide zajedno poređenje Veliko srbska i Veliko Crnogorska. Ova Crnogorska nije ni postojala. Dok su Crnogorci pjevali Sa Lovcena vila kliče i bili protiv agresije na Hrvatsku Veliko Srbi su bili u zanosu i euforično rušili gradove i sela u HR. Nebih se začudio da jednog dana ne ukradu i ideje Lscg i kažu da su to bili Srbi.