Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Vuksanović: Hajka na manjinske narode podsjeća na uvrede i traume koje su preživjeli devedesetih

Hajka o kojoj govorimo podsjeća na uvrede i traume koje su manje brojni narodi preživjeli devedesetih godina 20. vijeka, kaže za Gradsku TV predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović

Odluka mandatara Milojka Spajića da pojedine resore u svojoj Vladi povjeri predstavnicima stranaka manje brojnih naroda izazvala je lavinu šovinističkih poruka dijela takozvane avgustovske većine i njima bliskih medija. Hajka o kojoj govorimo podsjeća na uvrede i traume koje su manje brojni narodi preživjeli devedesetih godina 20. vijeka, kaže za Gradsku TV predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović.

“Novinski članci, ali i opskurni snimci koji se šire društvenim mrežama, uz muzičku pratnju karakterističnu za ratne devedesete, utiču na to da manje brojni narodi u Crnoj Gori ponovo preživljavaju ono što su mislili da je davno prošao”, kazao je Vuksanović za Gradsku.

Smatra da je takvo ponašanje “neprihvatljivo”.

„Neprihvatljivo je takvo ponašanje, i možete samo pomisliti kako bi takva ponašanja proizvela institucionalnu reakciju u nekim uređenim društvima. Nažalost, naše ozračje, i društveno i političko, takvo je da neko vjeruje da neprimjerenim pritiscima koji može uticati na konstituisanja Vlade i političkog života “, ističe Vuksanović.

Dodaje da se HGI ne miri sa ovakvom Crnom Gorom, kojoj žele da bude prosperitetna, demokratska i razvijena zemlja. S toga će, kako tvrdi, ostati istrajni u svojoj odluci da budu dio nove izvršne vlasti, u kojoj neće biti predstavnika koalicije Za budućnost Crne Gore.

„Ne da nas neće pokolebati takvi pritisci, nego će nas takav vid ponašanja od tih političkih i parapolitičkih struktura samo utvrditi u ispravnost toga što zastupamo“, kazao je Vuksanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve