Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Vuković: Šta još treba da se desi da ministarka zdravlja pokaže empatiju i odgovornost

Vuković je na Facebook-u napisao da smo danas saznali da je, nakon Doma za stare u Bijelom Polju, corona ušla i u bolnicu za plućne bolesti u Brezoviku

Gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković večeras je još jednom zatražio ostavku ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, upitavši, nakon svega što se danas saznalo, šta još treba da se desi da ministarka zdravlja pokaže minimum empatije, ljudske i profesionalne odgovornosti.

Vuković je na Facebook-u napisao da smo danas saznali da je, nakon Doma za stare u Bijelom Polju, corona ušla i u bolnicu za plućne bolesti u Brezoviku.

“Prije desetak dana, dr Gordana Reljić, sjajna direktorka ove zdravstvene ustanove u kojoj se liječe najteži bolesnici, smijenjena je – mejlom”, naveo je.

Kako je dodao, danas smo saznali i da ministar vanjskih poslova lobira kod jedne države u regionu da nam donira vakcine.

Istovremeno, istakao je, Vlada čiji je član već tri sedmice ignoriše donaciju 10.000 + 40.000 vakcina.

“Danas smo saznali da je Opština Budva navodno odgovorna za dramatičnu epidemiološku situaciju u tom gradu jer ‘nije na vrijeme prijavila problem Ministarstvu zdravlja’ (inače, evidenciju o broju oboljelih vodi Institut za javno zdravlje) i da posebnu odgovornost u tom smislu snosi lokalna komunalna policija (inače, komunalna policija nema ama baš nikakvu nadležnost u borbi s coronom)”, ukazao je potpredsjednik DPS.

Naglasio je da smo danas saznali da od sjutra važi zabrana međugradskog saobraćaja vikendom, ali i da granice Crne Gore ostaju otvorene.

“PCR test za ljude iz regiona – ne treba. Pomoć iz regiona oko izbora u Nikšiću – dobrodošla”, zaključio je Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lili
10.02.2021-21:58 21:58

Nastaviti sa peticijom do ostavke….